Voci. Cronicile Ținuturilor din Apus. Vol. 2

Voci. Cronicile Ținuturilor din Apus. Vol. 2

Preț de Listă: 136,00 MDL (34,00 RON)

Preț: 68,00 MDL (17,00 RON)

Economisești: 68,00 MDL (17,00 RON) (50%)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

In chiar anul nasterii lui Memer, frumosul oras Ansul a fost cucerit de o armata si, de atunci, preotii acesteia i-au prigonit pe toti cei care indrazneau sa iubeasca scrisul si cititul. Toti cei care erau prinsi avand carti asupra lor erau degraba condamnati la moarte. Intoleranta alzilor, care cred intr-un singur Zeu al Focului, fata de cultura politeista a celor din Ansul sta la baza acestui nou roman din seria Cronicile tinuturilor din Apus.

Voci este povestea maturizarii lui Memer, o fata de saptesprezece ani, dar este si mult mai mult decat atat. Ii veti cunoaste pe locuitorii orasului Ansul, care iubesc invatatura, pacea si egalitatea. in casa fostului Lord-al-cailor, Memer descopera o biblioteca secreta, in care sunt pastrate ultimele carti. Alaturi de Lordul-cailor, Memer va invata sa descifreze cuvintele, sa le patrunda intelesul si sa isi accepte darul de a fi vocea Oracolului.

Cand marele povestitor si poet Orrec, alaturi de sotia lui, imblanzitoarea de animale Gry, sosesc in Ansul, la invitatia Gandului (conducatorul fortelor cotropitoare ale orasului), soarta li-i scoate in cale pe Memer si pe Lordul-cailor.

Voci poate fi privita ca o parabola pentru multe dintre problemele actuale. La inceput, interzicerea cartilor pare a fi tema principala, dar e de fapt doar un simptom al unei probleme mai profunde –opresiunea. Expunand foamea de cunoastere si de poveste si punand intrebari despre forma si momentul potrivit pentru o revolta, Ursula le Guin subliniaza importanta pacii si cooperarii.

Bazata pe unele intamplari si personaje din Daruri, prima carte a Cronicilor tinuturilor din Apus, Voci cuprinde eroi nedeclarati, magie, conducatori puternici, prietenii ce se formeaza pe nestiute si o infruntare intre bine si rau.

 

Recenzii

„Proza limpede a Ursulei Le Guin si capacitatea ei de a dramatiza problemele politice si spirituale ale vremurilor noastre sunt de neegalat.” – The Times

„Le Guin ii ajuta pe cititori sa inteleaga, impreuna cu Memer, ca exista alternative la violenta si ca puterea povestilor, fie ele scrise ori rostite, nu poate fi infranta.” – Kirkus Reviews   

 

Despre Autor

Ursula Le Guin - s-a nascut in 1929 in Berkeley, California și este una dintre cele mai importante scriitoare SF/Fantasy. In 1952 a obtinut masteratul la Universitatea din Columbia. In 1953 s-a casatorit cu istoricul Charles A. Le Guin. Au trei copii si patru nepoti. In prezent, locuiesc in Oregon.

Scriitoarea a publicat 20 de romane pentru adulti, 13 carti pentru copii si tineri, sase volume de poezii, nuvele si eseuri. De-a lungul a peste patruzeci de ani de cariera, scrierile sale au fost incununate cu numeroase premii.

Daruri, cartea intai din seria Cronicile Tinuturilor din Apus, a primit premiul Pen-SUA in anul 2005, reprezentand "o explorare extraordinara a puterii si responsabilitatii privind darurile pe care le avem", dupa cum scrie Publishers Weekly.

A doua carte, Voci, a fost la randul ei nominalizata la Premiile Locus in 2007, la categoria "Cea mai buna carte pentru tineri", la fel ca si cea de-a treia carte, Puteri, care, in plus, a primit prestigiosul premiu Nebula, pentru cel mai bun roman, in 2008.

Detaliile Produsului

Titlu Original: The Annals of the Western Shore II: Voices
Limba: Română
Coperta: Copertă tare
Pagini: 320
Editura: Corint
Apariția: 2011
ISBN: 978-973-128-360-9
Dimensiuni: 13 x 20 cm
Greutatea: 0.4500

Pareri

Bestseller.md îți mai recomandă: