Vladimir Putin. Un Țar în Căutarea unui Nou Imperiu [Copertă tare]

Mai multe poze

Vladimir Putin. Un Țar în Căutarea unui Nou Imperiu [Copertă tare]
232,00 MDL (58,28 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

După căderea Uniunii Sovietice, Rusia părea a fi aliatul democrat la care Occidentul visa. Dar sub conducerea lui Vladimir Putin, ea nu s-a dovedit a fi decât un partener problematic. Convins că viziunea lui este singura potrivită pentru viitorul țării, Putin a folosit drept armă forța energetică a Rusiei, în timp ce în țară a luat măsuri drastice împotriva adversarilor.

Angus Roxburgh, fost corespondent pentru BBC Moscova și fost consilier pentru relații publice al lui Putin, descrie felul în care fostul agent KGB s-a transformat din reformator în autocrat, cum a căutat respectul Occidentului, provocând în schimb doar teama acestuia, și cum și-a creat un adevărat cult al personalității, fie salvând leoparzi ai zăpezilor, fie adresând cuvinte tăioase publicului occidental.

Bazându-se pe nenumărate interviuri luate în exclusivitate în Rusia, SUA și Europa, Roxburgh susține că Occidentul a ratat toate șansele de a scoate Rusia din îngheț, nereușind să-i înțeleagă temerile și aspirațiile apărute după căderea regimului comunist.


Despre Autor


 

Angus Roxburgh este unul dintre cei mai distinşi corespondenți străini din Marea Britanie. Autor și jurnalist renumit, a fost corespondentul Sunday Times Moscova, în 1980, până când a fost expulzat din Uniunea Sovietică.

A revenit în anii '90 şi a fost corespondentul BBC la Moscova, în timpul conducerii lui Elțîn. Ulterior, Roxburgh a lucrat în calitate de consultant pentru echipa de comunicare a lui Putin, scriind și discursurile acestora, un rol care i-a dat acces la cercul interior al Kremlinului.

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă tare
Pagini: 432
Editura: Litera
Apariția: Septembrie 2014
ISBN: 978-606-741-001-3
Dimensiuni: 14 x 20 cm
Greutatea: 0.5000

Pareri