Vițelul de Aur (Top 10+) [Carte de Buzunar]

Mai multe poze

Vițelul de Aur (Top 10+) [Carte de Buzunar]
169,00 MDL (42,25 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Editie necenzurata.
 
Traducere din limba rusa de Tudor Musatescu, revizuita si adaugita de Magda Achim.

Vitelul de aur este, alaturi de Douasprezece scaune, capodopera lui Ilf si Petrov, un amestec de absurd, viziuni futuriste si sensiblerii suprarealiste ce urmareste povestea lui Ostap Bender in hatisurile birocratice ale Uniunii Sovietice.
 
In parte anarhist cu alura donquijotesca, „mare strateg” autodeclarat, Ostap Bender isi urmareste norocul: „...palmieri, femei, expresuri albastre, marea azurie, un vapor alb, un smoching aproape nepurtat, un lacheu japonez, o nevasta contesa, un biliard propriu, dinti de platina, ciorapi necirpiti, bucate gatite cu unt adevarat si, cel mai important, micii mei prieteni, gloria si puterea pe care ti-o dau banii”.
 
Planurile lui paradoxale, visele burlesti si proiectiile fanteziste se alatura situatiilor absurde pe care le creeaza intilnirile cu semenii sai, si ei lacomi, stupizi, burlesti, dupa caz.
 
 
Recenzii
 
”Putini scriitori care reusesc sa impuna un personaj, cu nume cu tot, ca etimon cultural al unor realitati ulterioare, ca reper inconturnabil, ca tipar mentalitar. Ilf si Petrov au reusit un astfel de lucru, iar personajul lor se numeste Ostap Bender. (…) Cine este Ostap Bender? Cel mai fermecator, mai exotic, mai jovial, mai infatigabil, mai cinic, mai picaresc, mai vorbaret trickster.
 
Ostap Bender este un geniu al escrocilor si, in acelasi timp, un mare actor. (…) In finalul acestui minunat roman care te tine cu sufletul la gura si literalmente cu zimbetul pe buze, Ostap Bender descopera ca lumea care l-a produs, vechea Rusie, l’ancien regime, a disparut. I-a luat locul o lume corecta, eficienta, disciplinata, supravegheata, lumea omului nou. Ei bine, veti fi de acord cu personajul, si implicit cu felul in care, prin el, Ilf si Petrov ne fac cu ochiul. (…) Totodata, Vitelul de aur este si un On the Road rusesc, o invitatie la calatorie in necuprinsul unei Rusii postrevolutionare.” -- Angelo MITCHIEVICI, 20 februarie 2015, pe bookia.ro
 
 
Despre Autor
 
Ilia Ilf s-a nascut in 1897, la Odessa. In 1923 s-a mutat la Moscova, unde a obtinut un post de bibliotecar si a colaborat la diverse ziare si reviste umoristice. 
Colaborarea lui Ilf cu Petrov a inceput in 1925, cind amindoi corespondau la ziarul Gudok (Sirena). Prima lor carte, Douasprezece scaune(1928), a avut un succes extraordinar, repetat de continuarea sa, Vitelul de aur (1931).
 
La Editura Polirom au aparut America fara etaje (2010, 2012), 1001 de zile sau Noua Seherezada (2011, 2013), Douasprezece scaune (2012, 2013) si Atitudine nepasatoare fata de stomac si alte povestiri (2013).
 

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 440
Editura: Polirom
Apariția: Ianuarie 2015
ISBN: 978-973-46-5116-0
Dimensiuni: 10,6 x 18 cm
Greutatea: 0.3500

Pareri