Violență, Traumă, Reziliență

Mai multe poze

Violență, Traumă, Reziliență
252,00 MDL (63,00 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Violenta este un fenomen raspindit si care afecteaza atit indivizii, cit si grupurile sociale. Volumul propune un studiu amplu al violentei plasate in contextul mai extins al traumei si rezilientei, in incercarea de a identifica cele mai eficiente metode de preventie.

Sint prezentate formele de manifestare a violentei, politicile de prevenire, o analiza plurivalenta a traumei si suferintei, principalele etape sau evenimente ontogenetice cu potential traumatic, precum si posibilitatile de interventie la nivelul copilului, al familiei, al grupului si al intregii societati din perspectiva cresterii „rezilientei asistate”. Informatiile actuale, completate de o bibliografie ampla, sint utile pentru psihologi, asistenti sociali si sociologi, precum si pentru studentii din sfera stiintelor socioumane.

Cuprins: Agresivitate si violenta • Violenta la nivel de societate: trecut si prezent in Romania • Violenta in familie • Violenta in comunitate si riscul expunerii copiilor • Circumscrierea traumei si a suferintei. Scurt istoric • Sindromul de stres posttraumatic • Rezilienta, un concept dinamic • Caracteristici si factori componenti ai rezilientei individului, familiei si comunitatii • Practica: pentru o pedagogie a rezilientei

Despre Autor

Anca Munteanu este profesor universitar doctor la Catedra de Psihologie a Facultatii de Sociologie si Psihologie, Universitatea de Vest din Timisoara, si decanul acestei facultati din 2004. Este doctor in psihologie (1981) si Doctor Honoris Causa (2010). A urmat mai multe stagii de formare in psihoterapie experientiala (1999-2005), sub egida Societatii de Psihoterapie Experientiala Romana din Bucuresti, si in psihologie transpersonala (2002-2005), la Institutul de Psihologie Transpersonala din Paris.

Productia sa editoriala reuneste 11 carti de autor, 18 volume in colaborare (la 4 avand si rolul de coordonator) si peste 120 de studii si articole de specialitate, publicate in tara si in strainatate. Carti de autor: Prolegomene la stiinta educatiei (1992); Incursiuni in creatologie (1994); Stadiile dezvoltarii infantile (1997); Un inceput care se numeste Freud (1997); Psihologia copilului si a adolescentului (1998); Neopsihanaliza (1998); Experienta Atlantis. Din jurnalul unui grup creativ (2001); Teoria psihanalitica freudiana (2002); Psihologia varstelor adulte si ale senectutii (2004); Psihologia varstelor (2010); Dincolo de Freud (2010). Este initiatoarea „Zilelor psihologiei timisorene” sub genericul carora a organizat 11 manifestari stiintifice nationale de prestigiu.

A fost principala organizatoare a conferintei internationale „Iubirea intre triumf si patologie” (2004) si a conferintei internationale „Identitate si integrare pe calea transpersonala” (2007). Activeaza in mai multe asociatii profesionale si stiintifice din tara si din strainatate. Actualmente este membra a Consiliului Director al Asociatiei Psihologilor din Romania (din 2006) si a Consiliului Director al Colegiului Psihologilor din Romania (din 2004). Incepand cu anul 2006, a fost aleasa presedinta a Asociatiei Europene de Psihologie Transpersonala.

Este membra fondatoare si vicepresedinta a Asociatiei Romane de Psihologie Transpersonala, precum si membra fondatoare si presedinta a filialei din Timisoara a Societatii de Psihoterapie Experentiala Romana; membra a Consiliului Director al Fundatiei Internationale „Stefan Lupascu” pentru Stiinta si Cultura; membra a Asociatiei Europene de Psihologia Sanatatii; membra a Asociatiei Europene „Comenius”; membra a Danube Adria Association for Automation and Manufacturing. Desfasoara si o bogata activitate de cercetare stiintifica, prin granturile/proiectele nationale si internationale in care s-a implicat, ca director de program sau ca membra in echipa de lucru.

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 344
Editura: Polirom
Apariția: 2011
ISBN: 978-973-46-1308-3
Dimensiuni: 16 x 23,5 cm
Greutatea: 0.3000

Pareri