Vinurile Lumii. Enciclopedii pentru Toţi. Istoria Vinului. Soiuri de Struguri. Ţări Producătoare. Vinuri de Top

Vinurile Lumii. Enciclopedii pentru Toţi. Istoria Vinului. Soiuri de Struguri. Ţări Producătoare. Vinuri de Top
609,00 MDL

Disponibilitate: Stoc epuizat

Livrare
  • În Chișinău: 24 de ore (Livrare Gratis de la 599 MDL)
  • În Moldova: 2-3 zile (Livrare Gratis de la 599 MDL)

Descriere

Nominalizare Best Wine Book la World Food Media Awards 2005.

Din Bordeaux până în vestul Australiei şi din Piemonte, Italia până în valea Colchagua din Chile, cartea Vinurile lumii este recunoscută ca fiind o sursă esenţială de informaţii despre fiecare dintre cele 35 mari regiuni viticole ale lumii. Bogat în ilustraţii, hărţi şi descrieri ale caracteristicilor fiecărui soi de struguri, acest ghid este de neegalat prin informaţiile detaliate pe care le pune la dispoziţia cititorului interesat de pătrunderea în tainele producţiei vinurilor. Manualul, încărcat de imagini sugestive, abordează subiectul alegerii şi degustării vinurilor într-o manieră foarte atractivă.

Fiecarei regiuni viticole i se dedică câte un întreg capitol care cuprinde descrierea celor mai importante podgorii, hărţi şi o multitudine de informaţii prezentate detaliat: de la specificul regiunii, tipul de sol, principalele soiuri cultivate pana la cele mai reprezentative podgorii (cu adrese, numere de telefon şi pagini de internet). Având o prezentare atractivă, cu date riguros organizate, Vinurile lumii reprezintă o resursă indispensabilă de informaţii atât pentru connaisseurs, cât şi pentru începătorii în arta degustării vinurilor.

Pentru fiecare regiune viticolă este prezentată o listă cu cele mai bune dintre vinurile produse - un addendum concis la harta zonei.

Cartea începe cu o imagine de ansamblu asupra istoriei vinului şi a fabricării sale şi se încheie cu tabele de referinţă folosite în interpretarea corectă a informaţiilor aflate pe eticheta unei sticle de vin, la păstrarea şi servirea vinului sau la potrivirea optimă dintre acesta şi diversele feluri de mâncare.

Capitolul despre butoaiele de vin, de exemplu, conţine ilustraţii care detaliază fiecare etapă din procesul de fabricaţie a acestora, iar cel referitor la arta creării etichetelor prezintă realizări ale regizorului american John Huston şi ale pictorului elveţian Hans Erni, pentru sticlele de vin Mouton-Rothschild.

Aşadar, avem în faţă un ghid ilustrat abundent, un manual de referinţă structurat în mod logic şi eficient, care l-ar face pe însuşi Bahus să ridice paharul, închinându-i un toast! Inedit … Cititorul este purtat de-a lungul timpului, de la începutul viticulturii, până în prezent, dar şi de-a lungul ţărilor şi a continentelor, familiarizându-se cu vinurile Europei şi cu cele ale Lumii Noi. Descrierea domeniilor viticole este însoţită, uneori, de amănunte inedite despre proprietari sau despre istoria podgoriei respective. De asemenea, sunt recomandate cele mai bune vinuri din fiecare regiune.

Termenii de specialitate sunt explicaţi pe înţelesul tuturor, astfel încât oricine va înţelege ce înseamnă terroir, cupaj, taninuri, apelaţiune, dar şi diferenţa dintre şampanie şi vin spumant sau dintre un Cabernet Sauvignon din Bordeaux şi unul din California. În Vinurile lumii, României îi este dedicat un capitol care prezintă principalele zone viticole (Banat şi Transilvania, Oltenia-Muntenia, Dobrogea) şi producătorii de top ai României, cu scurtă descriere, date de contact, tipuri de vin produse, posibilitate de degustare la cramă ş.a.

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă tare
Pagini: 688
Editura: Litera
Apariția: Septembrie 2013
ISBN: 978-606-686-184-7
Dimensiuni: 15 x 25 cm
Greutatea: 0.8100

Pareri