Viitorul Puterii

Viitorul Puterii
267,00 MDL (53,67 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Intr-o lume in care numarul companiilor multinationale este in continua crestere si in care Internetul da nastere unor „comunitati virtuale“ extinse, puterea tinde sa devina pluridimensionala, iar factori altadata decisivi, cum ar fi fortele armate sau resursele economice locale, isi pierd din importanta. Bine-cunoscut pentru teoretizarea „puterii blande“, Nye propune in cel mai recent volum al sau un nou concept, acela de „putere inteligenta“.

Singura forma viabila de putere, sustine autorul, este puterea „inteligenta“, care imbina constrangerea cu persuasiunea, in conditiile in care principala provocare a liderilor politici nu mai este neaparat exercitarea puterii asupra altora, ci organizarea de coalitii si rezolvarea unor probleme colective. Nye face de asemenea o ampla trecere in revista a controversei legate de presupusul declin al Statelor Unite, dar si predictii interesante cu privire la ierarhia puterii in anii urmatori, in care pe primele locuri s-ar putea afla China, India, Brazilia si Rusia.

„Lumea nu este nici unipolara, nici multipolara si nici haotica - ci toate trei in acelasi timp.“ - Joseph S. Nye Jr.

Recenzie

”Profesor faimos la JFK School of Government de la Harvard si teoretician de top in domeniul relatiilor internationale, nominalizat pe lista Forbes a celor mai influenti 100 de ginditori ai planetei, Joseph S. Nye isi continua, in cea mai recenta carte, explorarile intelectuale pe tema naturii si a rolului puterii in sistemul international.

Autorul considera Viitorul puterii un punct culminant al studiilor sale in domeniu, raspindite pe parcursul citorva decenii. Dupa ce a fundamentat, din punct de vedere teoretic, neoliberalismul ca scoala de gindire in relatiile internationale si a lansat conceptul soft power, ce se refera la abilitatea de a cuceri inimile si mintile oamenilor prin forta unor modele culturale si/sau politice, Nye are puterea de a-si regindi argumentele si de a propune noi perspective asupra principalelor sale teme de cercetare.”-- Bogdan Barbu

Despre Autor

Joseph S. Nye, Jr., profesor la John F. Kennedy School of Government din cadrul Harvard University, este autorul lucrarilor Transnational Relations and World Politics (in colaborare, 1972), Understanding International Conflict: An Introduction to Theory and History (1993), The Paradox of American Power (2002), Soft Power: The Means to Success in World Politics (2004), The Power Game: A Washington Novel (2004), The Powers to Lead (2008).

De acelasi autor, la Editura Polirom a aparut Putere si interdependenta (in colaborare cu Robert Keohane, 2009).

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 328
Editura: Polirom
Apariția: Martie 2012
ISBN: 978-973-46-2539-0
Dimensiuni: 13 x 20 cm
Greutatea: 0.4500

Pareri