Vieți Secrete

Vieți Secrete
192,00 MDL

Disponibilitate: Stoc epuizat

Livrare
  • În Chișinău: 24 de ore (Livrare Gratis de la 599 MDL)
  • În Moldova: 2-3 zile (Livrare Gratis de la 599 MDL)

Descriere

Antoine Rey crede că a pregătit o surpriză pentru aniversarea surorii lui, Melanie: o revenire pe insula Noirmoutier, locul unde familia lor petrecuse multe zile de vacanţă fericite la malul mării. Dar Melanie își amintește brusc ceva neaşteptat şi tulburător despre ultima vară petrecută acolo.

Prins în avalanşa de evenimente provocată de scoaterea la lumină a unui secret de familie şocant, ascuns mai bine de trei decenii, Antoine se confruntă în acelaşi timp cu trecutul, dar şi cu relaţia problematică pe care o are în prezent cu propriii copii, şi trebuie să găsească răspuns unei întrebări chinuitoare: cât de bine îşi cunoaşte, de fapt, mama, copiii, chiar şi pe sine? Având sentimentul eşecului pe toate planurile – ca fiu, ca soţ, ca frate şi ca tată –  Antoine Rey va afla adevărul despre familia sa şi despre sine în cel mai dificil mod.

Un roman în acelaşi timp emoţionant și seducător, Secretul este povestea unei familii moderne și a legăturilor invizibile care o ţin unită.

Recenzii

”Un amestec de roman de dragoste, roman de suspans și dramă psihologică și un gust pentru dramele de familie a căror eroi sunt prinși în vâltoarea evenimentelor și a sentimentelor” -- Elle

”Totul începe cu o simplă vacanță pe care Antoine Rey o pregătește pentru sora sa, Melanie. O excursie la Noirmoutier, locul unde ei au petrecut o mare parte din copilărie, loc care aduce cu sine foarte multe amintiri plăcute din verile petrecute pe plajă, dar și amintiri neplăcute, mai exact din ultima vară petrecută acolo.

Ei nu mai fuseseră acolo de când mama lor a murit, iar acest loc îi amintește lui Melanie ceea ce s-a întâmplat în ultima vară. Emoțiile se fac simțite, iar Melanie, în încercarea de a-I destăinui fratelui său ceea ce s-a întâmplat la Noirmoutier, pierde controlul mașinii pe care o conduce, provocând un accident. De aici povestea devine din ce în ce mai intrigantă.

Antoine Rey se confruntă acum cu seria de evenimente provocată de secretul familiei, ascuns de atâta timp. Acest lucru are ecou în viața sa, siguranța sa de sine îi este dereglată. Deși cartea este scrisă de o femeia, vocea naratorului este a unui bărbat, cea a lui Antoine Rey.

Mi-au plăcut foarte mult pasajele care descriau insula și drumul spre insulă, imaginația m-a dus departe, undeva în Franța, într-un peisaj idilic de vacanță.” 

Plusuri: O carte ușor de citit, cu pasaje relaxante, dar și cu o intrigă bine conturată. Este interesant de urmărit din punct de vedere psihologic impactul pe care aflarea unui secret de familie îl are asupra unui membru și modul cum acesta își revine din această situație.

Minusuri: Tema este ușoară, nimic deosebit. De aceea recomand cartea într-o vacanță, în tren sau avion…  

Recomandari: Celor care vor o carte ce se citește repede și nu necesită concentrare maximă.

-- Renata Nae, Bookblog.ro

Video despre Carte

Despre Autor

Tatiana de Rosnay s-a născut la 28 septembrie 1961 la Paris. A crescut în Franța și SUA, apoi în Anglia, unde a absolvit University of East Anglia, specialitatea literatura engleză. În 1984 revine la Paris și lucrează ca jurnalistă și critic literar. Din 1992, Tatiana de Rosnay a publicat 12 romane în limba franceză și 3 în engleză.

În 2006, a publicat cel mai popular roman ”Sarah's Key” (Se numea Sarah).

www.tatianaderosnay.com

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Titlu Original: A Secret Kept
Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 352
Editura: Litera
Apariția: 2011
ISBN: 978-606-600-519-7
Dimensiuni: 15 x 21,5 cm
Greutatea: 0.3000

Pareri