Vieți Scandaloase. Curtezane, Concubine și Amante celebre

Mai multe poze

Vieți Scandaloase. Curtezane, Concubine și Amante celebre
242,00 MDL (60,50 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Traducere de Ciprian Siulea.
 
In 1965, o batrina era gasita moarta intr-o camera de hotel din Nisa. Moartea ei marca sfirsitul unei epoci: era ultima mare curtezana din Europa. Cunoscuta drept La Belle Otero, fusese o frumusete spaniola vulcanica printre ai carei protectori s-au numarat kaizerul Wilhelm al II-lea, Printul de Wales (ulterior regele Eduard al VII-lea) si marele duce Petru Nikolaevici al Rusiei. A acumulat o avere uriasa, pe care insa a pierdut-o la jocurile de noroc. 
 
Vieti scandaloase cuprinde povestile celor mai faimoase (sau rau-famate) femei, a caror prada o constituiau cei mai bogati si mai puternici barbati ai timpului lor. Intre ele, Thaïs, celebra curtezana din Grecia antica responsabila pentru incendierea Persepolisului; Marie Duplessis, care a inspirat personajele din Dama cu camelii de Dumas si La Traviata de Verdi; Cora Pearl, despre care se spune ca, la una dintre petrecerile ei legendare, s-a servit goala oaspetilor pe o tava de argint; Ninon de L’Enclos, careia cardinalul Richelieu i-a oferit 50.000 de coroane ca sa petreaca o noapte in compania ei; Lola Montez, o falsa dansatoare spaniola care a provocat o revolutie. Si multe altele...
 
Din cuprins: Povestea prostituatei • La curtea Regelui Soare • Sortita maretiei? – doamna de Pompadour • „Micuta sotie poloneza” a lui Napoleon – Marie Walewska • Amantele papale • Cele zece amante ale lui Henric al VIII-lea • O casnicie aglomerata – Camilla Parker Bowles • Cartierele placerii din Japonia • Concubina care a stapinit China – Cixi • Pretinsa dansatoare a templului – Mata Hari

 

Recenzie


 

„O carte care ar trebui sa se gaseasca in toate bibliotecile. O recomandam cu caldura.” -- Library Journal
 
 
Despre Autor

 

Ian Graham, autorul mai multor carti pe teme istorice, a fost distins in 2012 cu Royal Society Young Peopleʼs Book Prize si nominalizat in 2014 la Educational WritersʼAward.

Dintre volumele sale mentionam Great Britons: A Very Peculiar History (2012) si The Ultimate Book of Impostors: Over 100 True Stories of the Greatest Phonies and Frauds (2013).

Detaliile Produsului

Titlu Original: The Scandalous Lives of Courtesans, Concubines, and Royal Mistresses
Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 320
Editura: Polirom
Apariția: Octombrie 2015
ISBN: 978-973-46-5428-4
Dimensiuni: 13 x 20 cm
Greutatea: 0.3000

Pareri