Vicontele de Bragelonne sau Zece Ani Mai Târziu [eBook]

Alexandre Dumas

Stoc Limitat

Formate eBook

Vă mai recomandăm

   Cei Trei Muschetari [eBook]

Alexandre Dumas

0,00 MDL

Descriere

Vicontele de Bragelonne (in franceza Vicomte de Bragelonne) este al treilea si ultimul roman despre aventurile lui D Artagnan si ale muschetarilor, el fiind publicat in anul 1848 de Alexandre Dumas tatal.

Nu, nu sunt un rege rau; nu, nu sunt un biet rege nevrednic; dar sunt inca un copil. Concluzia celei de-a treia parti a povestii subliniaza procesul transformarii interioare a imparatului.

La multi ani dupa evenimentele petrecute in ”Cei trei muschetari” si ”Dupa 20 de ani”, d'Artagnan apare din nou in scena pentru a-si ajuta regele.

Desi nu mai detine rolul de capitan al muschetarilor, indragitul personaj al lui Dumas intra in slujba regelui pentru a reabilita imaginea lui Charles al II-lea si de a-l aduce pe acesta inca o data la tronul Angliei.

Chiar daca Raoul de Bragelonne este eroul care da titlul cartii, el nu apare n roman la fel de mult ca d'Artagnan sau ca Ludovic al XIV-lea.

Despre Autor

Alexandre Dumas s-a nascut in 24 iulie 1802 la Villers-Cotterets. Tatal sau, Thomas-Alexandre Dumas, general in armata lui Napoleon, cade in dizgratia acestuia si moare in 1806, lasandu-si familia intr-o situatie materiala precara. Creator de eroi legendari, dramaturg si romancier, Alexandre Dumas a cunoscut un succes timpuriu, contemporanii considerandu-l un geniu de forta lui Balzac si Hugo.

 Scrie drame istorice si moderne, tragedii, comedii, creand o opera dramatica deosebit de bogata. Ca romancier, s-a orientat spre romanul istoric, care devine sub pana sa roman de capa si spada. Semneaza aproape 300 de romane. - Wikipedia

Mai multe informații

Limba: Română
Apariția: 1873
Compatibil cu: iPhone, iPad, Android, Kindle
Dimensiunea Fișierului: 2,8 MB
Pagini Ediție Print: 2146
Compatibil cu Kindle: Da