Viața nu-i Croită dupa Calapod

Viața nu-i Croită dupa Calapod

Preț de Listă: 198,00 MDL (39,80 RON)

Preț: 59,40 MDL (11,94 RON)

Economisești: 138,60 MDL (27,86 RON) (70%)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Pornind de la intimplari personale sau cunoscute de toata lumea, Aurora Liiceanu ne ofera o analiza subtila a mecanismelor psihicului uman, dar si a unor fenomene si comportamente tipice societatii romanesti actuale. Textele sale, adesea pline de umor, intotdeauna incitante, au subiecte dintre cele mai diverse, de la modernizarea satelor traditionale, dramele psihologice ale dezradacinatilor si degradarea societatii, pina la educatia copiilor, superstitiile moderne, fata ascunsa a VIP-urilor, complicatiile unor povesti de dragoste si nevoia obsedanta de admiratie a multora dintre noi.
 
Din cuprins:
De la strada la gorile • Adieri de kitsch la o nunta taraneasca • Matrioana, macaroanele, cucuveaua si tucalul • Intelectualii semidocti, vatmanul si altii • Femeia neinduplecata • Intilniri ciudate • Orice sfirsit naste un inceput • Copilul – mod de utilizare • Psihologul si secretele
 
Recenzii
 
Noua carte are un titlu-cirlig, asa cum stie foarte bine sa aleaga Aurora Liiceanu: Viata nu-i croita dupa calapod. Si pare o continuare a cartii anterioare, La taifas. Iar metoda si stilul deja stiute dau cititorului un sentiment de confort, raspund asteptarii, in plus scot la lumina originalitatea. Cum sa numesc bucatile care compun volumul? Cel mai potrivit termen este proze scurte, ele se hranesc din miezul vietii, fiindca pornesc de la persoane cunoscute, cazuri concrete, dar se hranesc si din miezul cartii. (...) Fata de volumul anterior, cu o abundenta de istorii personale, cu numeroase intimplari, cel de fata mi se pare mai incarcat de reflexivitate.
 
Ca si cind, Aurora Liiceanu si-ar fi impus ori pur si simplu ar fi simtit nevoia unui ragaz ca sa se opreasca pe indelete asupra unor ginduri ivite in cursul diferitelor cazuri prezentate si nu s-a indurat sa le abandoneze in stadiul de seminte, ele tot incolteau si acum le-a lasat sa infloreasca.”-- Elisabeta Lascni, 3-9 iunie 2011, Ziarul de duminica, nr. 22 (556)
 
”Despre carte: Fel de fel de ginduri, de idei, de episoade, de personaje, de ici, de colo, de prin viata. Cam ce s-ar putea discuta cu Aurora Liiceanu la o sueta, pe o terasa la o cafea… la o bere…”-- Mihaela Serea, 26 ianuarie 2014, pe omulsiorasul.wordpress.com
 
Despre Autor

Aurora Liiceanu, doctor in psihologie, a lucrat in cercetare si a predat psihologie la diferite universitati din Bucuresti, dar si la UQAM (Canada) sau EHESS (Franta).

In prezent, este cercetator senior la Institutul de Filosofie si Psihologie „Constantin Radulescu-Motru” din cadrul Academiei Romane. De aceeasi autoare, la Editura Polirom au mai aparut: Ranile memoriei. Nucsoara si rezistenta din munti (2003, 2012), Prin perdea (2009, 2012), Rendez-vous cu lumea (2010, 2012), Patru femei, patru povesti (2010, 2011), La taifas (2010, 2012), Viata nu-i croita dupa calapod (2011), Cuvinte incrucisate (2012) si Supuse sau rebele. Doua versiuni ale feminitatii (2013).

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 240
Editura: Polirom
Apariția: Mai 2011
ISBN: 978-973-46-2072-2
Dimensiuni: 12 x 18,5 cm
Greutatea: 0.3100

Pareri