Viața lui Pi (Top 10+) [Carte de Buzunar]

Viața lui Pi (Top 10+) [Carte de Buzunar]
130,00 MDL

Disponibilitate: Stoc epuizat

Livrare
  • În Chișinău: 24 de ore
  • În Moldova: 2-3 zile

Grăbește-te, produs cu stoc limitat!

    • 4 persoane au cumpărat acest produs.

Produse Asemănătoare

Bifează produse pentru a le adăuga în coșul de cumpărături sau selecteaza toate

Descriere

 Acum si un film de exceptie, in regia lui Ang Lee.
 
Pi Patel, fiul unui director de gradina zoologica din Pondicherry (India), are doua mari pasiuni: religia – viziteaza pe rind si cu egala fervoare biserica, sinagoga si moscheea – si animalele. Cind tatal lui Pi hotaraste ca familia va emigra in Canada, adolescentul politeist nici nu banuieste aventura ce-l asteapta. Nava pe care, alaturi de ai lui, Pi isi incepe calatoria peste ocean se scufunda.

Putinii supravietuitori, adunati in pripa pe-o barca, fac cunostinta abrupt: o superba zebra oloaga, o hiena patata, un urangutan, un roi de gindaci si paraziti, Richard Parker – un tigru bengalez ametit de raul de mare – si, ingrozit de neasteptatii tovarasi de calatorie, Pi Patel. Legea junglei si conditiile precare ale Pacificului isi spun cuvintul si pe barca, supravietuind alaturi timp de 227 de zile, ramin Pi si Richard Parker. Ajunsi la tarm, tigrul dispare fara urma, iar Pi isi spune povestea celor ce-l asculta.

 

Recenzii

„Nostimada rara si o aventura transoceanica demna de expeditia Kon-Tiki, romanul Viata lui Pi are in el temeritatea de a-si juca toate punerile in scena pe-o singura carte.” --- The New Yorker
   
”Romanul lui Yann Martel e o adevarata aventura a lecturii: e cind brutal, cind tandru, cind de un comic dezarmant.”-- San Francisco Chronicle

”Volumul s-a bucurat de un succes rasunator si a fost rasplatit cu multe premii internationale, printre care si prestigiosul Man Booker Prize. In 2010, insusi presedintele Statelor Unite, Barack Obama, i-a trimis o scrisoare autorului, in care i-a multumit pentru carte, pe care o considera „o dovada eleganta a existentei lui Dumnezeu si a puterii povestilor”.” -- Razvan BRAILEANU, 29 ianuarie 2013, in Revista 22

”Această carte, care a primit Premiul Man Booker în anul 2002, este povestea lui Pi Patel, fiul în vârstă de 16 ani al îngrijitorului de animale de la grădina zoologică din Pondicherry, India. Pi este un băiat profund religios, dar nu ştie exact spre care religie să se îndrepte, fiind atras pe rând de credinţe diferite, care îl invadează ca „nişte muşte", devenind concomitent practicant al creştinismului, islamismului şi hinduismului. Pregătind planul unei vieţi noi în Canada, tatăl lui Pi împachetează bunurile familiei şi menajeria şi familia se îmbarcă pe un cargobot. După un naufragiu îngrozitor, Pi se pomeneşte în voia valurilor Oceanului Pacific, izolat într-o barcă de salvare lungă de opt metri alături de o zebră rănită, o hienă pătată, un urangutan suferind de rău de mare şi un tigru bengalez, pe nume Richard Parker.

După ce Richard Parker îi mănâncă pe ceilalţi pasageri, Pi trebuie să facă uz de toate cunoştinţele sale zoologice, de toată inteligenţa şi de toate credinţele pentru a rămâne în viaţă. Cei doi rămân singurii pasageri din barcă, plutind în derivă, flămânzi şi expuşi intemperiilor, timp de 227 de zile. Pi redă călătoria chinuitoare, dar, în planul secund al relatărilor sale se află o examinare a virtuţilor şi a slăbiciunilor religiei şi scrisului, precum şi diferenţa dintre adevăr şi ficţiune.

Pi îşi dă seama că trebuie să înveţe, pentru a putea deveni stăpânul tigrului, interacţiunea dintre cei doi generând bogate metafore pentru spiritualitate şi credinţă - într-o oarecare măsură fiecare dintre (posibil imaginarele) animale putând reprezenta diferite faţete ale lui Pi, care are halucinaţii. Subînţelesul cărţii este că Pi trebuie să-şi stăpânească propriile tendinţe negative, teama, disperarea, să controleze situaţia fără ieşire în care se află şi să facă faţă pierderii familiei.

Într-o răsturnare filozofică de situaţie, la sfârşitul romanului, după ce Richard Parker dispare şi Pi este salvat, Pi îi calmează pe oficialii neîncrezători cu o versiune mai credibilă a poveştii supravieţuirii sale. Este versiunea pe care el este sigur că aceştia doresc să o audă, iar cititorului i se aminteşte, încă o dată, cât de greu este să discerni ce este adevărat şi ce nu.

-- ”1001 de Cărți de Citit Într-o Viață", coord. Peter Boxall

 

Despre Autor

Yann Martel s-a nascut in Spania. Dupa ce a studiat filozofia la Trent University, s-a dedicat literaturii. Este autorul volumului de proza scurta The Facts behind the Helsinki Roccamations (1993) si al romanelor Self (1996), Life of Pi (2001; Viata lui Pi) si Beatrice and Virgil (2010). Pentru a scrie Life of Pi, Martel a petrecut șase luni în India. A vizitat moschee, temple, biserici și gradini zologice.

Îi aparțin o serie de scurte povestiri sub We ate the children last (2004). La un an dupa aparitia romanului Viata lui Pi, Yann Martel a primit Man Booker Prize for Fiction. In prezent, locuieste la Montreal.

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 384
BRAND: Polirom
Apariția: 2014
ISBN: 978-973-46-4789-7
Dimensiuni: 18 x 10,6

Pareri