Viața lui Freud. Paria. Vol. II

Viața lui Freud. Paria. Vol. II
342,00 MDL (80,06 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Traducere din limba engleza si note de Anca Irina Ionescu.

Viata lui Freud este o opera monumentala, care a necesitat sase ani de scris si cercetari neintrerupte, precum si interviuri cu urmasii lui Sigmund Freud, construind un portret fascinant si nuantat al parintelui psihanalizei de-a lungul evolutiei sale, atit in viata intima si de familie, cit si in lungii ani de cercetari chinuitoare ce au dus la descoperirile sale revolutionare.

Cartea isi poarta cititorul prin Viena sfirsitului de secol XIX si inceputului de secol XX, precum si prin mintea ingenioasa a lui Freud, urmarind indeaproape complexa retea de revelatii care au dus la o intelegere cu totul noua a psihicului si civilizatiei umane. Astfel, conceptele sistemului freudian sint explicate limpede, din interior, odata cu impactul pe care l-au avut asupra discipolilor si vietii medicale a vremii. Dincolo de imaginea supradimensionata a figurii ramase in istorie, este schitat portretul unui om exceptional, cu defectele si excesele sale, devorat mai presus de orice de pasiunea pentru spiritul uman.  

„Ne plac iluziile, caci ne sting durerile si ne ajuta sa ne bucuram. Citeodata insa ele se destrama in fata unei farime de realitate si atunci trebuie sa acceptam lumea reala.”-- Sigmund Freud

„Odata cu publicarea prelegerii in Rundschau, impotriva lui Sigmund Freud s-a dezlantuit un adevarat uragan. Numele ii era luat in raspar, era numit dezaxat, maniac sexual, amator de pornografie, defaimator al calitatilor spirituale ale omului, indecent, nerusinat, libidinos, bestial, o rusine a profesiei sale, un Antihrist. Criticii lui, la fel ca prietenii, ii reprosau mai ales materialele referitoare la sexualitatea infantila, adunate de la pacientii care se intorceau, unul dupa altul, in copilarie, trecind prin nenumarate straturi ale memoriei ca sa ajunga la amintirile ascunse despre sexualitatea timpurie.”-- Irving Stone


Despre Autor


Irving Stone (1903-1989), pe numele adevarat Irving Tennenbaum, s-a nascut in San Francisco, Statele Unite ale Americii. In 1923 absolva cursurile Universitatii Berkeley din California, iar in anul urmator obtine titlul de master la College of Letters, Arts and Sciences din cadrul University of Southern California.

In 1934 se casatoreste cu Jean Factor, care este si editorul majoritatii cartilor sale. Impreuna, Irving si Jean Stone au pus bazele unei fundatii de caritate. De altfel, Irving Stone a intemeiat si mai multe societati literare, cea mai importanta dintre acestea fiind Academy of American Poets (1962).

Celebru autor de biografii istorice, Stone foloseste diverse documente – scrisori, jurnale, dar si materiale culese personal – in reconstituirea fictionala a vietilor unor personalitati.

Astfel, printre cele mai cunoscute carti ale sale se numara Lust for Life (1934; Bucuria vietii, Polirom, 2011, 2012), despre viata lui Vincent van Gogh; Love is Eternal (1954), roman istoric inspirat din casnicia cuplului Mary Todd – Abraham Lincoln; The Agony and the Ecstasy (1961; Agonie si extaz, Polirom, 2013), infatisind viata lui Michelangelo Buonarroti; The Passions of the Mind (1971); The Origin (1980), despre viata lui Charles Darwin;Depths of Glory (1985), inspirat de viata lui Camille Pissarro.
 
Ioan T. MORAR, 13 iulie 2006, 24-FUN

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 432
Editura: Polirom
Apariția: August 2014
ISBN: 978-973-46-3347-0
Dimensiuni: 13 x 20 cm
Greutatea: 0.4300

Pareri