Viața Începe Vineri [eBook]

Viața Începe Vineri [eBook]

Preț de Listă: 67,99 MDL (17,00 RON)

Preț: 46,91 MDL (11,73 RON)

Economisești: 21,08 MDL (5,27 RON) (31%)

    • 7 persoane au cumpărat acest produs.

Preț de Listă: 67,99 MDL (17,00 RON)

Preț: 46,91 MDL (11,73 RON)

Economisești: 21,08 MDL (5,27 RON) (31%)

Achită online cu LiberCard în 3 rate cu 0%!

Descriere

Anul 1897. Un bărbat este găsit fără cunoştinţă, în câmp, lângă Bucureşti, în zona „moşiei Băneasa“. Nimeni nu ştie exact ce e cu el şi fiecare bănuieşte altceva: e un escroc internaţional care vrea să-şi piardă urma? Un criminal? Un bolnav?

Încetul cu încetul, în jurul lui se adună o mulţime de oameni: un medic şi fiica lui, un poliţist, un comisionar în vârstă de 8 ani, care umblă prin toată Capitala cu scrisori şi pachete şi, nu în ultimul rând, gazetarii de la Universul. Romanul, alert, cu un fir al acţiunii semipoliţist, cu personaje extrem de vii, dintre cele care-ţi devin prieteni, se petrece în numai treisprezece zile: de vineri 19 decembrie până la sfârşitul anului.


Recenzii

Răsuceam gândurile astea în minte când am dat de romanul Ioanei Pârvulescu, Viaţa începe vineri, o carte între paginile căreia am găsit o oază de linişte, un time out de la viaţa nebună de azi şi o meditaţie în oglindă asupra unor timpuri apuse.

La sfârşitul secolului al XIX-lea privirile oamenilor se îndreptau pline de speranţă către viitor. Un viitor ca sacul lui Moş Crăciun, în care sperau că vor găsi câte un cadou pe măsura dorinţelor fiecăruia. Însă veacul cel nou, după câţiva paşi timizi pe lungul său drum către finalul mileniului, s-a prăbuşit însângerat, iar dacă a reuşit să se târască până la jumătatea drumului a fost numai pentru a cădea într-un hău adânc şi întunecat, bântuit de coşmarul totalitarismului, unde a aşteptat chinuit sosirea ultimului deceniu. O dată ce au depăşit graniţa anului 2000, oamenii par a-şi fi epuizat viitorul, trăiesc în netimp, suspendaţi, ca personajele din desene animate care aleargă în gol deasupra unei prăpăstii.

Cartea va plăcea cu siguranţă tuturor celor îndrăgostiţi de Bucureştiul vechi, de atmosfera aceea greu de prins în cuvinte, când totul părea posibil, când oraşul se deschidea spre lume, absorbind cu uimire şi încântare descoperirile ştiinţei: străzile şi încăperile încep să fie iluminate electric, veştile importante sunt comunicate la telefon, maladiile devastatoare de altă dată sunt învinse cu înţepătura unui ac.

Ioana Pârvulescu pune una lângă alta feţele Bucureştiului de atunci şi de acum şi ne invită, indirect, să găsim asemănari şi deosebiri. E un joc interesant şi, uneori, cam trist.

Alături de starea bună pe care mi-a dat-o cartea am aşezat şi o concluzie amăruie, inspirată de Cuvântul înainte: Ei, cei de atunci, ne visau pe noi în viitorul lor. Noi, cei blazaţi de viitor, privim înapoi în trecut, ca spre cea mai imposibilă dintre utopii.

-- Bookblog.ro

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Limba: Română
BRAND: Humanitas
Apariția: 2010
ISBN: 978-973-50-2871-8
Compatibil cu: iPhone, iPad, Android
Pagini Ediție Print: 304

Pareri