Veghea

Mai multe poze

Veghea
289,00 MDL (72,25 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Veghea a fost nominalizat pentru mai multe premii literare: Booker Prize si Orange Prize in 2006, precum si pentru James Tait Black Memorial Prize si Cartea Anului in Marea Britanie, in 2006.

Veghea (2006), cel mai nou roman al scriitoarei Sarah Waters, este povestea a patru londonezi – trei femei si un tinar – cu un trecut comun. Kay, o fata cu infatisare androgina, care in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial a fost sofer de ambulanta si a trait o viata aventuroasa, acum se imbraca in haine masculine si rataceste pe strazi, cautind parca ceva.

Helen, o femeie inteligenta si foarte iubita, ascunde in adincul sufletului o taina dureroasa; Viv, o tinara eleganta, ii ramine credincioasa pina in pinzele albe iubitului ei plecat pe front; si Duncan, aparent un inocent, s-a confruntat si el cu propriii demoni in timpul razboiului. Vietile si secretele lor sunt conectate in moduri surprinzatoare. Pe timp de razboi se incheaga cele mai bizare aliante.

Romanul are o structura neobisnuita, avansind in ordine cronologica inversa, spre inceputul anilor ’40, trecind prin peisaje apocaliptice, devastate de razboi, raiduri aeriene, strazi camuflate, aventuri sexuale si relatii interzise.

Despre Autor

Sarah Waters s-a nascut in 1966, in Pembrokeshire, Wales. A studiat literatura engleza la Universitatea din Kent si Universitatea din Lancaster, apoi a lucrat in diverse biblioteci si librarii, inainte sa-si ia doctoratul in literatura engleza, cu specializarea literatura istorica gay. A publicat articole pe teme de gen, sexualitate si istorie. In timp ce isi scria teza de doctorat, a facut o pasiune pentru viata la Londra in secolul al XIX-lea si a inceput sa scrie un roman, Tipping the Velvet, despre un cuplu feminin care incearca sa dea lovitura pe scenele de music-hall ale epocii victoriene.

Detaliile Produsului

Titlu Original: The Satanic Verses: A Novel
Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 456
Editura: Polirom
Apariția: 2007
ISBN: 978-973-46-0784-6
Dimensiuni: 13 x 20 cm
Greutatea: 0.3000

Pareri