Vecinul

Vecinul
192,00 MDL

Disponibilitate: Stoc epuizat

Livrare
  • În Chișinău: 24 de ore (Livrare Gratis de la 599 MDL)
  • În Moldova: 2-3 zile (Livrare Gratis de la 599 MDL)

Carte disponibilă în:

Adresa Telefon Stoc
Bestseller din Chișinău (Telecentru) str. Drumul Viilor 36/1 022-993-992 Stoc limitat

Descriere

O tânără mamă, blondă şi drăguţă, dispare din casa ei din South Boston, lăsând în urmă un singur martor – fiica de patru ani – şi un soţ chipeş şi secretos. Din clipa în care detectivul D.D. Warren intră în confortabila casă a familiei Jones, instinctul îi spune că ceva nu este în regulă la imaginea de ansamblu pe care cuplul s-a străduit atât de mult să o creeze.

În timp ce viaţa unei femei dispărute se află în pericol și o furtună amenință să izbucnească în presă, D.D. trebuie să-şi dea rapid seama dacă Jason Jones este vinovat sau doar încearcă să ascundă ceva. Prioritatea ei numărul unu devine aceea de a sta în calea potenţialului ucigaş şi de a apăra noua posibilă victimă, un copil nevinovat, care a văzut – poate – prea multe.

Bestseller New York Times. Premiul Grand Prix des Lectrices de ELLE, 2011

Recenzii

„O carte care îl pune pe gânduri pe cititor şi îi produce fiori. O realizare de geniu marca Gardner!” -- Romantic Times Book Reviews

„Iubitorii genului ar trebui să fie avertizaţi să îşi închidă bine uşile înainte de a se apuca de citit.”-- Bookpage

”Perfecțiunea și normalitatea sunt uneori doar măști pe care oamenii le așază deasupra unor vieți ruinate, a unor secrete întunecate și a unui trecut sumbru. În momentul în care isteața D.D. Warren, un cunoscut detectiv, este chemată să investigheze dispariția unei tinere mame din propria casă, toate tainele acestea devin o bombă cu ceas, pe cale să explodeze. Soțul femeii dispărute refuză din prima secundă să colaboreze cu poliția. Fiica în vârstă de 4 ani pare să ascundă o traumă tulburătoare. Iar în doar câteva zile, de la presupunerea că soțul este unicul suspect al anchetei, se ajunge la un număr mult mai mare de persoane ce pot juca acest rol. Iar toți suspecții par a fi la fel de vinovați.

Vecinul unul dintre cele mai bune romane polițiste pe care le-am citit. Dacă în multe thrillere cititorii reușesc să anticipeze destul de curând cursul evenimentelor, în cartea Lisei Gardner rămâi până la final în ceață, neștiind pe cine să bănuiești sau cum să pui cap la cap lucrurile pe care le descoperi. Mai mult, autoarea nu își aruncă de la început toți așii pe masă. Ea introduce treptat noi fire narative, noi personaje și noi secrete, astfel încât întregul tablou începe să se închege cu adevărat abia spre finalul romanului.

Personajele sunt surprinzătoare și construite în același stil în care este creionată și intriga. Adică imprevizibile, învăluite într-o aură de mister și lipsite de trăsături pe care să le consideri sigure, de care să te poți lega pentru a-ți face în minte un portret complet și stabil al acestora. Poate că înclini de la început să consideri unele personaje nevinovate sau dimpotrivă, poate că pe unele le vezi ca posibili suspecți în dispariția Sandrei chiar dacă indiciile nu par a le demonstra vinovăția. Însă cu siguranță, toate personajele ascund ceva.

Fie că secretele lor au sau nu legătură cu acest caz de dispariție, ele sunt oricum foarte întunecate, păstrate cu strășnicie și ascunse foarte, foarte adânc, în spatele unor măști alese cu mare grijă.”

Plusuri: Ritm alert, nenumărate răsturnări de situație surprinzătoare și lipsa aspectelor previzibile.  

Minusuri: Romanul face parte din seria Detective D.D. Warren, având în centrul atenției polițista cu același nume. Astfel, este de așteptat ca povestea din Vecinul să se axeze mai mult pe desfășurarea anchetei, pe rezolvarea misterului și pe îmbinarea indiciilor. Însă detectivul Warren pare să aibă mai mult rol de personaj secundar, de martor care nu influențează în nici un fel evoluția poveștii. Mai mult, nici talentul de detectiv al acesteia nu este remarcabil, astfel că intriga se dezvoltă parcă de la sine, iar adevărurile îți sunt până la urmă dezvăluite fără implicarea lui D.D.

Recomandari: Iubitorilor de thrillere și romane polițiste, dar și cititorilor care își doresc o lectură captivantă, pe care cu greu o poți lasă din mână.

--  Roxana Turcitu, Bookblog.ro

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Titlu Original: The Neighbor: A Detective D. D. Warren Novel
Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 560
Editura: Litera
Apariția: 2010
ISBN: 978-606-600-610-1
Dimensiuni: 12 x 19 cm
Greutatea: 0.4000

Pareri