Vârtejul

Mai multe poze

Vârtejul
167,00 MDL (33,57 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Cronologic, acţiunea romanului se desfăşoară în ani de glorie, dar şi de restrişte pentru noi: 1989-1992, când Mişcarea de eliberare naţională a românilor basarabeni înregistra impresionante victorii (ce-i drept, nu întotdeauna şi durabile), dar nici adversarii acestei Mişcări nu stăteau cu mâinile în sân: inspiraţi, apoi şi ajutaţi pe toate căile de colosul militar-imperial de la Moscova, ei au declanşat, pe malurile Nistrului, un sângeros război, pe urmă şi un adevărat genocid, ale căror consecinţe tragice se mai fac simţite şi azi, după două decenii încheiate.

Romanul are, în egală măsură, valoare documentară („de spovedanie istorică") şi valoare beletristică, sentimentală, căci relaţiile interumane, anomalia lor, mai ales, adeseori împing în plan secund precizia istorică a derulării evenimentelor. Un laitmotiv al scrierii este dragostea pătimaşă pentru casa părintească (şi la propriu, şi la figurat - ca baştină, pământ natal, strămoşesc) a eroului principal, dar şi a altor, de aceeaşi percepere cu el, Marcel Frunzetti.

Este tocmai ceea ce conferă spor de calitate unei proze artistice, pentru care autorul a adoptat o manieră antrenantă. Iar aceasta - inclusiv graţie unor incursiuni specifice romanului poliţist, clasic - fac romanul perfect lizibil, capabil de a acapara atenţia cititorului, de a-1 face părtaş al evenimentelor, simpatizant al unor personaje şi adversar al altora. -- Vlad Pohilă

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 440
Editura: Lumina
Apariția: 2013
ISBN: 978-9975-65-351-0
Dimensiuni: 13 x 20 cm
Greutatea: 0.4200

Pareri

Bestseller.md îți mai recomandă: