Vârsta Inocenței (Top 10+) [Carte de Buzunar]

Mai multe poze

Vârsta Inocenței (Top 10+) [Carte de Buzunar]

Preț de Listă: 154,00 MDL (38,50 RON)

Preț: 115,50 MDL (28,88 RON)

Economisești: 38,50 MDL (9,63 RON) (25%)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Traducere din limba engleza de Sanda Retinschi.
 
Romanul Virsta inocentei (Premiul Pulitzer, 1921) a fost adaptat in 1993 pentru marile ecrane, in regia lui Martin Scorsese, cu Daniel Day-Lewis, Michelle Pfeiffer si Winona Ryder in rolurile principale.
 
Newland Archer este pe cale sa-si uneasca destinul cu frumoasa May Welland si nimic nu sta in calea acestei fericiri curate si cuminti. Intoarcerea misterioasei contese Ellen Olenska in New York, cu viata ravasita de un mariaj nereusit, il face pe Archer sa sovaie, caci se indragosteste de ea. Nehotarit intre datorie si pasiune, intre destinul sigur, lipsit de variatiuni neasteptate, cu May si viata minunata, dar capricioasa cu Ellen, Archer se afla in fata unei decizii care fie il va face fericit, fie ii va aduce nenorocirea.
 
Recenzie
 
”Cit de naive si de inocente pareau fetele si chiar femeile de altadata! Si cit de asezata lumea in care traiau! Iluzia se spulbera la a doua lectura a romanului Virsta inocentei, cel mai bun roman al lui Edith Wharton, scriitoare cu o opera de valoare, care alaturi de Henry James a emancipat romanul american, realizind punti interesante intre literatura Lumii Noi si batrina Europa.
 
Si in New York, in ultimele decenii ale secolului al XIX-lea, femeile oscileaza intre a-si asuma propria conditie sau a accepta rolul social de sotii, cu tot ce deriva din fiecare optiune. (...) Complexitatea celor doua personaje feminine pare sa indice, in mod surprinzator, ca virsta inocentei este a barbatului, inca supus conventiilor unei societati duplicitare, ce pretinde o tinuta morala, respectul fata de norme, dar recurge la manevre si tot soiul de complicitati pentru a pastra aparentele. Recitit la interval mare de timp, romanul cistiga in profunzime si subtilitate, caci psihologismul prozei din perioada interbelica si postbelica atesta finetea unei mari scriitoare.” -- Elisabeta LASCONI, 25 iulie 2014, Ziarul de duminica
 
 
Despre Autor
 
Edith Wharton (1862-1937) s-a nascut in New York, intr-o familie de aristocrati. A cochetat cu scrisul inca din adolescenta, trimitind poezii la reviste precum Harper sau Scribner, insa a publicat primul roman abia in 1902.
 
A scris numeroase romane, volume de poezii si povestiri si carti de nonfictiune, dintre care amintim: The House of Mirth (1905), Summer (Vara primei iubiri, 1917), The Age of Innocence(Virsta inocentei, 1920, distins cu Premiul Pulitzer in 1921), Twelve Poems (1926), Tales of Men an Ghosts (1910), The Decoration of Houses (1897), In Morocco (1920).
 
Multe dintre roma­nele, nuvelele si povestirile sale s-au bucurat de un succes urias si au fost ecranizate in productii celebre. Edith Wharton a fost prima femeie distinsa cu Premiul Pulitzer si a fost propusa in mai multe rinduri la Premiul Nobel pentru Literatura.
 

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 348
Editura: Polirom
Apariția: Mai 2014
ISBN: 978-973-464-453-7
Dimensiuni: 10,6 x 18 cm
Greutatea: 0.3000

Pareri

Bestseller.md îți mai recomandă: