Vânătorul de jaguari

Vânătorul de jaguari
51,00 MDL

Disponibilitate: Stoc epuizat

Livrare
  • În Chișinău: 24 de ore (Livrare Gratis de la 599 MDL)
  • În Moldova: 2-3 zile (Livrare Gratis de la 599 MDL)

Descriere

Vanatorul De Jaguari a castigat prestigioasele premii Locus si World Fantasy Award.

Vanatorul de jaguari este un grupaj de nuvele care sintetizeaza temele principale ale lui Lucius Shepard: razboiul, magia si jungla ametitoare. O impresionanta interpretare personala a realismului magic latinoamerican.

Un indian din America Centrala, nevoit sa ucida jaguarul din Barrio Carolina, despre care legenda spune ca este fiinta magica…

Un soldat american, prins in vraja unui Salvador vietnamizat…

Un scriitor inspirat – si ravnit – de un vant malefic, materializarea unui spirit bolnav, ca el, de singuratate…

Un veteran al razboiului din Vietnam, retras pe o mica insula din Caraibe, unde fumeaza coral negru, devenind treptat o umbra in cenusa…

Un pictor, lansat intr-o actiune riscanta: sa picteze, pentru a-l otravi progresiv si a scapa de sub dominatia acestuia, dragonul Griaule, ce duce o existenta catatonica si transmite vibratii intunecate, inrobindu-i pe cei care stau prea mult timp in raza lui de influenta.

Biografie

Lucius Shepard s-a nascut in 1947 in Lynchburg, statul Virginia, si a crescut in Florida. A avut o copilarie grea, la doar cincisprezece ani fugind in Irlanda la bordul unui cargobot.

Lucius Shepard a petrecut mai multi ani in Europa, Africa de Nord si Asia, lucrand intr-o fabrica de tigari in Germania, in bazarul Khan al Khalili din Cairo sau ca bodyguard in Malaga. Revenit in Statele Unite, Shepard a intrat la Universitatea Carolina de Nord, unde, timp de un semestru, a fost coeditorul publicatiei Carolina Quarterly.

S-a alaturat apoi unei formatii de muzica si a petrecut anii 1970 in mare parte cantand rock’n’roll. A avut slujbe din cele mai diferite, de la paznic de noapte la o centrala nucleara, la profesor de spaniola. In 1980 a participat la Clarion Writers’ Workshop de la Universitatea Michigan si si-a inceput cariera de scriitor.

Lucius Shepard a debutat in 1983 cu o povestire pentru ca un an mai tarziu sa isi publice primul sau roman. In timpul unei prelungite calatorii in America Centrala, intre 1981–1982, a fost corespondent de razboi in El Salvador.

Textele sale au fost publicate in multe reviste de circulatie internationala, iar in 1985 a castigat Premiul John W. Campbell pentru "Cel mai bun tanar scriitor".

Volumul de povestiri Vanatorul de jaguari i-a adus distinctiile World Fantasy Award si Locus in 1988, povestirile Salvador si R&R fiind recompensate cu Locus si SF Chronicle in 1985, respectiv Locus, Nebula si SF Chronicle in 1987. De asemenea, nuvela Radiant Green Star, adaugata ulterior volumului, a castigat Premiul Locus in 2001.

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Titlu Original: The Jaguar Hunter
Titlu în Traducere: N/A
Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 832
Editura: Nemira
Apariția: 2008
ISBN: 978-973-143-229-8
Dimensiuni: 10,7 x 17,8 cm
Greutatea: 0.4000

Pareri