Vanatai pe suflet

Vanatai pe suflet
143,00 MDL (28,74 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

„Asta-i sarea pamantului si a acestei existente blestemate. Nu plajele care se-mpart in decoruri de vis, nu Club Mediterranee, nu prietenii, ci ceva fragil, ceva pretios pe care in vremurile astea il distrugem cu buna-stiinta si pe care crestinii il numesc «suflet». (Chiar si ateii, desi nu folosesc acelasi termen.) Si, daca nu suntem atenti, intr-o zi o sa ne trezim cu acest suflet in fata noastra, rasufland din greu, cerand mila si fiind plin de vanatai... Si vanataile astea le-am meritat fara doar si poate.“ - Francoise Sagan, Vanatai pe suflet
 
Despre Autor

Francoise Sagan (pseudonimul lui Francoise Quoirez) s-a nascut la 21 iunie 1935 la Cajarc (Lot), intr-o familie burgheza. Fara sa fie o eleva stralucita, ea a preferat sa citeasca singura Sartre si Camus, ratandu-si insa examenele la Sorbona.

Fascinata de Iluminarile lui Rimbaud, a scris in doar cateva saptamani Bonjour, Tristesse (titlu inspirat de un vers al lui Paul Eluard), manuscris pe care l-a depus la Editura Julliard. Romanul scriitoarei pe atunci in varsta de nici 19 ani, lansat in primavara anului 1954, a devenit rapid un bestseller, obtinand si Prix des Critiques.

Tanara Sagan a cunoscut gloria si a ajuns in scurt timp simbolul generatiilor '50-'60: "Am intalnit gloria la 18 ani in 188 de pagini, a fost ca o explozie", avea ea sa spuna mai tarziu. Inconjurata de prieteni, si-a intretinut propria legenda ducand o viata plina de excese, mereu in vizorul cronicilor mondene.

Casatorita si divortata de doua ori la rand, imbatata de succes, masini sport, bani, jocuri de noroc, droguri si alcool, de-a lungul timpului si-a castigat renumele de marea doamna ce starnea permanent mici scandaluri pe scena culturala franceza. A publicat aproape cincizeci de romane si piese de teatru, multe incununate de succes. S-a stins din viata pe 24 septembrie 2004, in varsta de 69 de ani, langa casa sa din Equemauville, unde a trait retrasa in ultimii ani.

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 152
Editura: Art
Apariția: 2013
ISBN: 978-973-124-886-8
Dimensiuni: 130x200
Greutatea: 0.3500

Pareri