Vălul Pictat (Top 10+) [Carte de Buzunar]

Vălul Pictat (Top 10+) [Carte de Buzunar]
137,00 MDL

Disponibilitate: Stoc epuizat

Livrare
  • În Chișinău: 24 de ore (Livrare Gratis de la 599 MDL)
  • În Moldova: 2-3 zile (Livrare Gratis de la 599 MDL)

Carte disponibilă în:

Adresa Telefon Stoc
Vezi pe hartă Librăria Bestseller din Chișinău (Centru) str. Pușkin 35 068-799-933 Stoc limitat
Vezi pe hartă Bestseller din Chișinău (Telecentru) str. Drumul Viilor 36/1 022-993-992 Stoc limitat

Descriere

Editia a III‑a.
 
Traducere din limba engleza si note de Andrei Bantas.
 
Frumoasa Kitty Fane este surprinsa cu alt barbat de sotul ei, un renumit medic bacteriolog pe care-l insoteste in China coloniala. Acesta o va lua cu el intr-o zona devastata de holera, unde medicul incearca sa combata efectele teribilei maladii. O calatorie in timpul careia tinara femeie se va confrunta cu aspecte ale vietii ce-i fusesera total necunoscute pina atunci, ajungind astfel sa se descopere pe sine insasi, dar si pe cel ce-i este tovaras de viata. 
 
Romanul a fost transpus cinematografic in 1934, Greta Garbo intruchipind‑o pe Kitty Fane. Noua ecranizare, din 2006, ii are in rolurile principale pe Naomi Watts si Edward Norton.

 

Recenzii

”Diferenţa dintre ecranizare şi cartea lui Maugham nu se bazează atât de mult pe variaţiile narative (deşi ele există, mai ales în partea de final şi dau o cu totul altă aura personajelor, o aură mai degrabă blestemată decât angelică), cât mai ales pe maniera şi pe elementele pe care regizorul şi scriitorul decid să pună accentele în construcţia personajelor – dacă regizorul e mai optimist în efortul de a dovedi puterea totală şi completă de transformare a circumstanţelor (…), scriitorul e mai reţinut şi mai aspru (deşi poate chiar mai profund în analiza) cu personajele sale care rămân tributare, în evoluţia lor, unor slăbiciuni şi conflicte pe care nu le pot depăşi complet.

Citiţi cartea lui Maugham şi vizionaţi filmul (dacă încă nu aţi făcut-o) pentru a depăna o poveste despre importanţa accentelor auctoriale.” -- Sever Gulea, Librisblog.ro

”Maugham ne pune în faţă un roman al transformării şi atinge aspecte mai puţin plăcute ale caracterului uman. Suntem atraşi într-un joc de lumini şi umbre. Kitty Fane este un personaj greu de plăcut, dar care evoluează şi învaţă din propriile greşeli. Tânăra superficială şi ambiţioasă, care îl răneşte fără remuşcări pe Walter şi nu ştie să aprecieze iubirea pe care acesta i-o poarta, se maturizează. Se cunoaşte pe sine şi îşi cunoaşte soţul. Ni se oferă o lecţie de viaţă foarte importantă: oamenii trebuie să înveţe din greşelile trecutului şi să meargă mai departe în necunoscut cu speranţă şi curaj, pentru că viaţa e „doar un norişor de fum pierdut în văzduh”.” -- Elena Atudosiei, AltIasi.ro

 

Vezi Trailerul EcranizăriiDespre Autor

W. Somerset Maugham (1874-1965) este unul dintre cei mai populari scriitori britanici ai secolului XX. De-a lungul vieţii a publicat numeroase volume de povestiri şi eseuri, piese de teatru şi romane, multe dintre acestea din urmă fiind adaptate pentru marele ecran.

La Editura Polirom au apărut până în prezent romanele: Luna şi doi bani jumate (2005), Valul pictat (2005, 2011), Placerile vieţii (2006), Robie (2008), Vila de pe colina (2008), Magul (2009), Pe muchie de cuţit (2010), Liza din mahalaua Lambeth (2011) şi volumul de proză scurtă Ploaia şi alte povestiri (2011).

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Titlu Original: The Painted Veil
Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 360
Editura: Polirom
Apariția: 2011
ISBN: 978-973-46-1983-2
Dimensiuni: 10,6 x 18 cm
Greutatea: 0.3000

Pareri

Părerile Clienților 1 item(s)

Valul pictat
Chiar daca nu m'a tinut intr'un mare suspans, totusi mi'a parut interesanta si oarecum cognitiva.
Evaluarea
Parerea lui Irina / (Plasată la data 07.08.2013)

Bestseller.md îți mai recomandă: