Valea păpușilor

Valea păpușilor
175,00 MDL

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Anne, Jennifer si Neely, trei prietene tinere si frumoase, incearca sa-si gaseasca drumul spre afirmare in New York, metropola in care industria show-businessului este in plin avant si unde toate visurile par sa devina realitate. Succesul nu intarzie sa apara – lumea stralucitoare a scenelor de pe Broadway si a platourilor de filmare hollywoodiene le sta la picioare.

Urmatoarele doua decenii le aduc recunoastere si faima, pasiuni si bogatie, insa si pretul pe care trebuie sa-l plateasca este pe masura. Caci rand pe rand, dragostea se transforma in tradare, iar speranta in dezamagire, si singurul aliat in lupta acerba pentru culmile succesului raman „papusile” – pastile care le sunt mereu la indemana si par solutia pentru orice problema, droguri aducatoare de fericire, de liniste, dar mai ales de distrugere.

„Valea papusilor“ a cunoscut inca de la aparitie un succes incredibil, fiind vanduta in peste 40 de milioane de exemplare in intreaga lume. Romanul a fost ecranizat intr-o miniserie pentru televiziune si adaptat pentru marele ecran intr-un film nominalizat la premiile Globul de Aur si Oscar.

„Genul de carte pe care n-o poti lasa din mana. Pentru mine, sa citesc „Valea papusilor“ a fost ca si cum as fi citit un articol lung, foarte lung dintr-o revista de scandal. Fascinant... [Susann] este o povestitoare innascuta...” — Nora Ephron

„Valea papusilor ramane o carte curajoasa, indrazneata, furioasa si, da, categoric feminista.” — Guardian

„Unul dintre cele mai sexy romane scrise vreodata.” — New York Post

 

Despre Autor


 

Jacqueline Susann, scriitoare americană, s-a născut pe 20 august 1918, în West Philadelphia, Pennsylvania. A fost o elevă eminentă și foarte inteligentă, având un IQ de 140. Nu a urmat însă studii universitare, optând, contrar dorinței familiei, pentru o carierș în actorie. Astfel, după ce a absolvit West Philadelphia High School în 1936, Jacqueline Susann s-a mutat la New York, unde i s-au oferit roluri minore, cele mai multe în piese de teatru. De-a lungul carierei sale în teatru, a jucat în 21 de piese. 


La una dintre audiții îl cunoaște pe Irving Mansfield, care îi devine soț pe 2 aprilie 1939.

Deoarece nu a obținut succesul dorit ca actriță, Jacqueline Susann și-a îndreptat atenția spre dramaturgie, dar și de această dată fără a obține rezultatele dorite. În cele din urmă reușește să se afirme

ca romancier. Primul ei roman, Valea Păpușilor (Valley of the Dolls), publicat în 1966, este una dintre cele mai bine vândute cărți din toate timpurile. Încă de la apariție a avut un succes incredibil, fiind vândută în peste 30 de milioane de exemplare în întreaga lume. Romanul a fost ecranizat într-o miniserie pentru televiziune și adaptat pentru marele ecran într-un film nominalizat la premiile Globul de Aur și Oscar.

Și cea de-a doua carte, The Love Machine, publicată în 1970, a devenit imediat un bestseller și a deținut această poziție timp de cinci luni. În 1973 apare și cel de-al treilea roman, Once is Not Enough, care s-a situat de asemenea în partea de sus a listei de bestselleruri, iar Jacqueline Susann a ajuns astfel să fie prima scriitoare care a avut trei romane consecutive ce au ajuns pe primul loc în topul bestsellerurilor din The New York Times.

Jacqueline Susann s-a stins din viață pe 21 septembrie 1974.

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Titlu Original: Valley of the Dolls
Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 304
Editura: Litera
Apariția: Iunie 2016
ISBN: 978-606-33-0638-9
Dimensiuni: 14 x 20 cm
Greutatea: 0.5000

Pareri