Valea lunii (Colecția Adevărul de Lux)

Valea lunii (Colecția Adevărul de Lux)

Preț de Listă: 214,00 MDL (53,50 RON)

Preț: 64,20 MDL (16,05 RON)

Economisești: 149,80 MDL (37,45 RON) (70%)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

La vârsta de şaptesprezece ani, Jack London, sătul de pribegie după ce străbătuse mări şi ţări cu vasul Sophie Southerland, s-a întors acasă, la Oakland. Şi-a găsit familia plină de datorii, salariul de funcţionar public al tatălui adoptiv fiind neîndestulător. Singura slujbă pe care a găsit-o a fost într-o filatură de iută, unde era plătit mizerabil.

După zece ore petrecute în faţa maşinilor de bobinat, respirând un aer îmbâcsit de scame, Jack London mergea acasă, punea pe masa familiei o bucată de pâine, se spăla, se aranja şi ieşea în oraş, cu speranţa că va întâlni o fată cu care să-şi petreacă seara. Succesele în amor nu au întârziat să apară. 

Muncitoare în fabrici de conserve sau în spălătorii, fete simple, erau cucerite de glumele lui, de felul în care dansa şi, nu în ultimul rând, de felul în care arăta. Erau fete care trăiau, ca şi el, de pe o zi pe alta, muncind din greu. De aceea, Jack London a ştiut să pătrundă în sufletul lor, le-a înţeles şi le-a apreciat. Multe dintre ele şi-au găsit locul în povestirile sau romanele scriitorului.

Realismul cu care London realizeaza portretul spălătoresei Saxon, din excelentul roman Valea Lunii, provine tocmai din faptul că autorul a cunoscut îndeaproape oamenii despre care a scris.

  

Despre Autor


  

Jack London (1876–1916) este unul dintre scriitorii care si-au adus contributia la dezvoltarea literaturii americane. Cunoscut indeosebi pentru titlurile „Chemarea strabunilor“, „Colt Alb” si „Lupul de mare”, London este considerat primul autor american care si-a castigat existenta de pe urma scrierilor sale.

Criticii operei lui London sustin ca valoarea creatiei sale rezida in special in talentul cu care construieste nuvelele, dar citind romanele lui celebre precum „Lupul de mare“ sau „Chemarea strabunilor“, observam si un incontestabil talent de romancier.

Cenusa funerara a lui Jack London este ingropata  in parcul istoric din Glen Ellen, California, alaturi de aceea a lui Charmian, cea de-a doua sotie, care s-a stins din viata cativa ani mai tarziu. Mormantul lor, de o neobisnuita simplitate, este marcat doar de o lespede acoperita cu muschi si licheni.

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă tare
Pagini: 556
Editura: Adevărul
Apariția: Noiembrie 2008
ISBN: 978-973-1999-36-4
Dimensiuni: 13 x 21 cm
Greutatea: 0.6800

Pareri

Bestseller.md îți mai recomandă: