Văduvioarele şi alte Proze Poznaşe (Top 10+) [Carte de Buzunar]

Văduvioarele şi alte Proze Poznaşe (Top 10+) [Carte de Buzunar]
130,00 MDL (32,50 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Traducere din limba franceza de O. Cocevnic.
 
Editie ingrijita, note, postfata si tabel cronologic de Laurentiu Zoicas.

Textele reunite sub titlul Vaduvioarele si alte proze poznase exploreaza cu amuzament, simpatie si intelegere tema intimitatii dintre barbat si femeie. Foarte vii, alaturind neastimparului comicul, surpriza, observatia hitra si faptul divers, povestirile asaza confortabil cititorul intr-un fel de loja, pe scena perindindu-se avataruri ale vesnicei relatii conflictuale dintre cele doua sexe. Dragalasenia feminina in exces naste trairi chi-nuitoare pentru spiritul masculin, de unde si setea de eliberare. Cu cita stupoare afla un functionar ca defuncta sotie – gingasa, virtutea intruchipata – i-a pus coarne!
 
Numai ca vestea postuma ajunge sa-i dea aripi si-i asigura o noua viata. Un cuplu matur in care domnea artagul isi reimprospateaza relatia intima dupa ce amindoi pindisera – care cu vatraiul, care cu farasul –„hotul” ce le calcase proprietatea. O batrina acra, careia-i plac tinerii chipesi, altminteri onorabila si cucernica, face doi militari din regimentul de dragoni sa se incaiere pentru ea... Si cit de folositor ar fi pentru omenire un tratat de arta despartirii!
 
 
Despre Autor
 
Guy de Maupassant (1850‑1893), nuvelist si romancier, considerat precursorul povestirii moderne si un maestru al fantasticului. Desi cariera sa literara a fost foarte scurta, acoperind doar un deceniu (1880‑1890), Maupassant s‑a impus ca unul dintre cei mai importanti scriitori francezi ai secolului sau. Operele sale, caracterizate prin forta realista, prezenta fantasticului si pesimism, dar si printr‑o rafinata arta stilistica, au inspirat autori ca Somerset Maugham sau Henry James, iar multe dintre ele au fost ecranizate.
 
A scris sase romane – Une vie (1883), Bel‑Ami (1885), Mont‑Oriol (1887), Pierre et Jean (1888), Fort comme la mort (1889), Notre cœur (1890) –, 300 de nuvele si povestiri, intre care celebrele Boule de Suif (1880), Le Horla (1887) si Qui sait? (1890), dar si piese de teatru, carti de calatorie si versuri. La Editura Polirom a mai aparut volumul Un caz de divort. Povestiri fantastice (2013).
 

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 240
Editura: Polirom
Apariția: Octombrie 2014
ISBN: 978-973-46-4696-8
Dimensiuni: 10,6 x 18 cm
Greutatea: 0.2500

Pareri

Bestseller.md îți mai recomandă: