Vă place Brahms?

Vă place Brahms?
145,00 MDL

Disponibilitate: Stoc epuizat

Livrare
  • În Chișinău: 24 de ore (Livrare Gratis de la 599 MDL)
  • În Moldova: 2-3 zile (Livrare Gratis de la 599 MDL)

Carte disponibilă în:

Adresa Telefon Stoc
Vezi pe hartă Bestseller din Chișinău (Telecentru) str. Drumul Viilor 36/1 022-993-992 Stoc limitat

Descriere

Traducere din limba franceza de Ana Antonescu.
 
Romanul a fost ecranizat in 1961, intr-o productie remarcabila, cu Ingrid Bergman, Anthony Perkins si Yves Montand in rolurile principale.
 
Paule observa cu detasare, privindu-se in oglinda, ridurile fine ce ii brazdeaza chipul si fara regrete isi trece in revista viata de pina atunci. La treizeci si noua de ani este o femeie frumoasa, stilata, independenta, cu o cariera multumitoare in designul interior, cu un apartament cochet si un iubit de invidiat. Roger ar putea fi barbatul alaturi de care sa-si petreaca restul zilelor, insa absentele tot mai lungi si infidelitatile lui o fac sa se simta singura si inutila.
 
In acest moment de indoiala il intilneste pe Simon Van den Besh, un tinar atragator, nonsalant, sensibil si copilaros, care se indragosteste nebuneste de ea, iar viata lui Paule isi schimba in intregime cursul.

 

Recenzii


 

„Arta e facuta sa ia realitatea prin surprindere… Ea n-ar trebui, dupa parerea mea, sa prezinte «realul» drept o preocupare. Nimic nu este mai ireal decit unele asa-zise romane «realiste» – sunt niste cosmaruri. E posibil sa creezi intr-un roman un oarecare adevar senzorial – adevaratul sentiment al unui personaj –, atita tot. Sigur, extraordinara iluzie a artei este sa te faca sa crezi ca marea literatura e foarte aproape de viata, insa lucrurile stau exact invers. Viata e amorfa, literatura e formala.”--Françoise Sagan
 
 „Va place Brahms? schiteaza extraordinarul portret al unei femei inca tinere, care ascunde douazeci de ani de experienta emotionala si cinci ani de scriitura de succes.“ -- The Guardian
 
(…) m-am intilnit cu Va place Brahms? si am fost cucerit. Ce cocktail exploziv! Sagan mi-a amintit de Proust si de Capote si de Salinger, si nu exagerez. Aceasta femeie, neindoielnic atinsa de aripa geniului, a murit in 2004, la saizeci si noua de ani, dupa o viata marcata de excese, de scandaluri si de singuratate. La moartea ei, un intelept a remarcat ca disparitia a trecut scandalizand-o doar pe raposata. Inteleptul stia ce remarca. (...)

Ce ramine din aceasta lectura este sentimentul ca aceasta poveste nu putea fi scrisa decit asa. De cind am mic-dejunat la Tiffany’s cu Truman n-am mai trait atit de puternic acest sentiment: fiecare fraza este la locul ei in poveste, fiecare cuvint este la locul lui in fraza. -- Andrei CRACIUN, 30 martie 2015, in Suplimentul de cultura nr. 477

 
 
Despre Autor

 

Francoise Sagan (1935-2004) si-a facut debutul ca scriitoare la doar 19 ani, cu romanul Bonjour tristesse (1954), distins cu premiul criticii. A dus o viata intensa, plina de succes, fiind considerata copilul teribil al scenei culturale franceze din anii ’50-’60.

A publicat numeroase romane, volume de povestiri, piese de teatru, scenarii si scrieri autobiografice, dintre care amintim: Un certain sourire (1955),Dans un mois, dans un an (1957), Aimez-vous Brahms… (1959; Va place Brahms?, Polirom, 2015), Des bleus a l’ame (1972), Musiques de scenes (1981), De guerre lasse (1985), Sarah Bernhardt: Le rire incassable (1987), Toxique (1964) si Avec mon meilleur souvenir (1984). In 1985 a fost recompensata cu Premiul „Printul Pierre de Monaco” pentru intreaga opera.

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Titlu Original: Aimez-vous Brahms…
Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 152
Editura: Polirom
Apariția: Ianuarie 2015
ISBN: 978-973-46-5017-0
Dimensiuni: 13 x 20 cm
Greutatea: 0.2000

Pareri