Urme invizibile: Versuri în limbile română și rusă

Urme invizibile: Versuri în limbile română și rusă
34,00 MDL

Disponibilitate: Stoc epuizat

Livrare
  • În Chișinău: 24 de ore (Livrare Gratis de la 599 MDL)
  • În Moldova: 2-3 zile (Livrare Gratis de la 599 MDL)

Carte disponibilă în:

Adresa Telefon Stoc
Vezi pe hartă Bestseller din Chișinău (Telecentru) str. Drumul Viilor 36/1 022-993-992 Stoc limitat

Descriere

Descrierea Cărții

Trăiri lăuntrice ale autorului întruchipate în versuri scrise în limbile română şi rusă, din adolescenţă şi până în prezent. Tematica versurilor: dragostea şi admiraţia feminităţii, dragostea neîmpărăţită, căutările unui ideal, descrierea naturii, patriotism, viciile umane şi ale societăţii, credinţa în Dumnezeu.

”Nu e secret că în adolescenţă, când hormonii joacă în sânge şi primul fior al dragostei ia naştere în inimă, mulţi oameni scriu versuri. Bineînţeles, nu am fost nici eu o excepţie. Admiraţia frumuseţii feminine, căutările unui ideal de tandreţe, puritate şi sinceritate sufletească m-au inspirat ani la rând. Multe din versuri, naive uneori, le-am adresat domnişoarelor şi doamnelor cărora le purtam un amalgam de sentimente. Altele le-am dedicat idealului feminin pe care îl căutam. Povestea unei dragoste neîmpărtăşite, însă, a fost dominantă.

Credinţa disperată în binele atotputernic şi în dragostea inocentă a fost spulberată odată cu trecerea adolescenţei. Schimbarea radicală a activităţii, valul emoţional al dezamăgirilor, speranţelor neîmplinite, ciocnirea cu realitatea crudă au fost catalizatorii altui tip de creaţii. Mai târziu, accentul a fost pus pe imperfecţiunile omului şi ale societăţii. Un alt domeniu care m-a inspirat a fost cel al căutărilor originii universului, a apariţiei omului, a menirii lui pe pământ, a credinţei în Dumnezeu.” - Autorul

Recenzie

”Vitalie Bunduchi, semnatarul cărţii Urme invizibile, a trăit emoţii frumoase, profunde, care i-au răscolit sufletul. Inima lui vibrează continuu, aspirând la armonie. Adolescenţa i-a fost leagăn de vise. Frământările şi zbuciumul lăuntric, atunci când dragostea l-a atins cu aripa sa minunată, le-a destăinuit, materializândule în poezie. Sincere, curate, pe alocuri naive, precum sunt şi anii care grăbesc spre ziua de mâine, spre maturizare, versurile sale reliefează căutările sinelui poetic, a sensului vieţii, a fericirii.

Piesele inserate în volum sunt în mare parte trăiri autentice, ele înscriindu-se în lirica erotică. În poezia Încă copii eram semnatarul recunoaşte: „Şi sentimentele prin vers / Încerc să le expun.” Or, dragostea pentru el este „o aşteptare”, care-i poate aduce fericire; e „lumina ce nu se stinge”. Ea îi dă puterea de a rezista încercărilor destinului, făcându-l mai puternic: „M-ai făcut să cred în mine, / Să fiu mai dezgheţat, / De parcă Dumnezeu prin tine / M-a binecuvântat” (Când ochişorii tăi…). Eroul liric se întreabă: „Eu nu ştiu dacă te iubesc. / Ştiu doar că-mi placi la nebunie.” (Tot mă gândesc la tine).” - Marcela Mardare, poetă, prozatoare și editoare

Despre Autor

Vitalie Bunduchi s-a născut la 20 iunie 1979 în Chișinău. A absolvit Colegiul pegagogic ”Alexei Mateevici”, Colegiul militar ”Alexandru cel Bun” și Universitatea Tehnică a Moldovei. În prezent este ofițer în Armata Națională. ”Urme invizibile” este prima plachetă de poezii ale sale.

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Titlu Original: Urme invizibile
Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 100
Editura: Pontos
Apariția: 2011
ISBN: 978-9975-51-317-3
Dimensiuni: 11 x 19,50 cm
Greutatea: 0.1000

Pareri

Părerile Clienților 5 item(s)

superb
Bravo!!! Mi-a placut foarte mult versurile.Cartea intradevar ar trebui procurata si citita este foarte interesanta . Parerea lui Victoria / (Plasată la data 05.08.2012)
Unic
Este o colectie unica in felul sau. Bravo autorului!!! Sa ne bucurati si pe viitor cu noi versuri de viata. Parerea lui Sergiu / (Plasată la data 05.07.2012)
Respect
Redai cele mai frumoase clipe traite prin sentimente de dragoste de mama, patrie, persoane apropriate sufletului, etc. Eu am citit aceasta culegere cu o deosebita placere si recomand ca fiecare sa citeasca macar ceva din acele frumoase poezii. Apreciez mult munca depusa de autor si cu siguranta cred ca acesta este un bun inceput! Parerea lui Gheorghe / (Plasată la data 25.06.2012)
Respect
Cu tot respectul pentru autor, se simte exprimarea prin versuri amintirea clipelor traite/suferite. Merita toate aprecierile aceasta colectie de versuri. Parerea lui Coptu / (Plasată la data 14.05.2012)
Superb
O culegere de poezii superbe, in care am citit viata de zi cu zi, o descriere a persoanelor dragi autorului si nu numai. De fapt, cred ca in poeziile autorului se regaseste practic fiecare din noi. Sentimentele de dragoste, admiratie, stima, preamarire, credinta, dor - toate fac parte din palmaresul de poezii ale autorului. Desi versurile sint scurte, acestea contin ginduri profunde, o calitate esentiala unui poet de talie inalta. Cartea cu siguranta merita lecturata pentru ca este accesibila din punct de vedere al continutului. Parerea lui Maria / (Plasată la data 30.01.2012)