Următorii 100 de ani [Copertă moale]

Următorii 100 de ani [Copertă moale]
25,00 MDL

Disponibilitate: Stoc epuizat

Livrare
  • În Chișinău: 24 de ore (Livrare Gratis de la 599 MDL)
  • În Moldova: 2-3 zile (Livrare Gratis de la 599 MDL)

Carte disponibilă în:

Adresa Telefon Stoc
Bestseller din Chișinău (Telecentru) str. Drumul Viilor 36/1 022-993-992 Stoc limitat

Descriere

Traducere din engleză de Valentina Georgescu.

O explorare fascinantă a tiparelor istorice şi geopolitice datând cu sute de ani în urmă, volumul de faţă ne arată că acum, pentru prima oară într-o jumătate de mileniu, ne aflăm în pragul unei noi ere, o eră care ne rezervă schimbări greu de imaginat:

George Friedman ne permite să aruncăm o privire spre viitor, oferindu-ne o serie de previziuni uimitoare despre schimbările majore pe care le va aduce cu sine secolul XXI, la nivel mondial. Aflăm motivele care stau la baza declanşării viitoarelor conflicte, care naţiuni vor pierde puterea economică şi care o vor câştiga şi cum ne vor afecta direct noile orientări tehnologice şi culturale.

Printre previziunile lui Friedman sunt următoarele:

- Spre jumătatea secolului, un nou război mondial va izbucni între Statele Unite şi o coaliţie neaşteptată din Europa de Est, Eurasia şi Orientul îndepărtat;
- China va suferi o criză internă majoră, iar Mexicul se va evidenţia ca o importantă putere pe plan mondial;
- Războiul dintre Statele Unite şi Jihad va lua sfârşit, fiind înlocuit de un al doilea Război Rece cu Rusia;
- Statele Unite vor cunoaşte o nouă epocă de aur în cea de-a doua jumătate a secolului XXI.

Recenzie

George Friedman este fondatorul şi directorul Stratfor, agenţie privată de analiză geopolitică, numită şi „CIA din umbră".

Probabil, cartea trecea neobservată. Dar acu două săptămâni George Friedman a efectuat o călătorie de documentare în Europa de Est. A vizitat Bucureştiul şi Chişinăul. Extrem de documentat, cu un ochi ager, cu o frază cu iz de hippy plasat în romanul clasic al secolului al XIX-lea, şi-a publicat notiţele geopolitice.

N-am găsit o definiţie mai fericită a Republicii Moldova decât la Friedman: „după 70 de ani de separare de România, Republica Moldova a devenit ceva mai mult decât o provincie românească, departe de a fi o provincie rusă şi ceva mai puţin decât o naţiune".

De la poveştile cu zâne, de pe când eram mici, şi până la bătrâneţea senilă, care va veni, noi vrem happy-enduri. Friedman iese din tipare. Cartea se citeşte ca „un thriller geopolitic". Ţările sau organizaţiile mondiale care par astăzi că domină lumea vor deveni istorie. Iar războiaele nu fac parte din istoria trecută. Ele urmează să vină. Altfel, apocaliptic, dar lumea văzută de Friedman are toate şansele să fie aşa cum o analizează el. Cu eşecul Rusiei, colapsul Chinei, dispariţia NATO şi a Uniunii Europene. Nu sunt previziuni. Sunt analize geopolitice. Documentate, argumentate.

„Dacă resuscitarea Rusiei se va dovedi o criză de proporţii minime, ruşii vor domina Asia Centrală şi Caucazul şi vor absorbi, probabil, Republica Moldova, dar nu vor putea să absoarbă şi statele baltice."

-- Gheorghe Erizanu, editor, autorul lucrării ”Ce spun cărțile”

Video despre Carte

Despre Autor

George Friedman, politolog american, este fondatorul şi preşedintele STRATFOR, cea mai importantă agenție privată de analiză geopolitică.

Deseori considerat un expert media, el este autorul a şase cărţi, printre care Următorul deceniu. De unde venim... și încotro ne îndreptăm (apărută la Editura Litera) și Războiul secret al Americii.

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Titlu Original: The Next 100 Years: A Forecast for the 21st Century
Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 216
Editura: Litera
Apariția: 2009
ISBN: 978-973-675-695-5
Dimensiuni: 14 x 21 cm
Greutatea: 0.3150

Pareri