Uriaşul Îngropat

Mai multe poze

Uriaşul Îngropat
186,00 MDL (46,50 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Roman aflat pe lista de bestselleruri la Salonul International de Carte Bookfest, editia 2015

Kazuo Ishiguro este autorul romanului Ramasitele zilei, transpus cinematografic, in anul 1993, de regizorul James Ivory, intr-un film de exceptie, avindu-i ca protagonisti pe Anthony Hopkins si Emma Thompson.
 


Traducere din limba engleza de Vali Florescu.
 
Prin Uriasul ingropat, Kazuo Ishiguro alege sa se aplece asupra unei ere de legenda, spunind o poveste ce pare desprinsa din ispravile Cavalerilor Mesei Rotunde. La citiva ani dupa moartea regelui Arthur, cel care i-a condus pe britoni la izbinda in fata saxonilor invadatori, capcaunii, dragonii si zinele inca aprind imaginatia oamenilor, intr-o Anglie aflata in ruina. Dar cel putin au incetat razboaiele crunte care macinasera tara ani de-a rindul, intretinute de ura inversunata dintre cele doua popoare.
 
Peste toate pare sa se fi pogorit ceata unei uitari stranii, iar trecutul tuturor si al fiecaruia in parte se mai poate alcatui doar din zvonuri, presupuneri si crimpeie de amintiri. Pe acest fundal, doi batrini britoni, Axl si Beatrice, pe care ii leaga o indelungata si trainica iubire, hotarasc sa plece in cautarea fiului lor de mult uitat. Pe drum ii intilnesc pe iscusitul cavaler saxon Wistan, pe protejatul lui orfan si pe batrinul Sir Gawain, cavaler al lui Arthur, cautind fiecare sa-si indeplineasca misiunea misterioasa, dar si sa dezlege itele propriului trecut neguros.
 
Calatoria lor prin acel tinut al supranaturalului si al uitarii este transpusa intr-o elegie emotionanta despre memorie, infringeri, loialitate si razbunare.

 

Recenzii


 

„Kazuo Ishiguro a creat o lume alternativa, asemenea celei din romanele lui Cormac McCarthy, in care, in ciuda decorului neasteptat si a realitatilor emotionale intilnite, ajungi sa crezi fara cea mai mica ezitare.” -- Financial Times
 
Uriasul ingropat este un studiu profund al memoriei si al sentimentului de vina, al felului in care ne amintim traumele trecutului.”--The Guardian
 
„Un roman straniu, foarte riscant, cel mai ambitios dintre titlurile publicate de Kazuo Ishiguro in intreaga lui cariera.” --The New York Times
 
”Legenda Regelui Arthur si a lui Sir Gawain este o poveste clasica ce a inspirat numeroase scrieri si care, impletita cu fascinatia lui Ishiguro pentru teme precum memoria si trecerea timpului produc in povestea lui Ishiguro un personaj mai aproape de Don Quijote decit de Sir Gawain pe care-l stim din alte parti. De fapt, adevarul este ca Uriasul ingropat imi aminteste mereu de cite ceva (cu precadere daca ai studiat la scoala literatura engleza), dar intotdeauna exista ceva diferit, ceva ce Ishiguro a transformat sau a modificat pentru a se potrivi mai bine in povestea sa.” -- Diana BADEA, 8 iunie 2015, pe tarameainventata.net
 
 
 
Despre Autor

 

Kazuo Ishiguro s-a nascut la Nagasaki in 1954 si a imigrat in Marea Britanie in 1960. A debutat ca prozator la douazeci si opt de ani cuAmintirea palida a muntilor (Polirom, 2007), roman recompensat cu The Winifred Holtby Prize of the Royal Society of Literature si tradus ulterior in treisprezece limbi.

In 1986 i-a aparut al doilea roman, Un artist al lumii trecatoare (Polirom, 2005, 2013), nominalizat in acelasi an la Booker Prize, laureat al Whitbread Book of the Year Award si tradus in paisprezece limbi.

1989 este pentru Ishiguro anul de virf al carierei, autorul obtinind cu Ramasitele zilei (Polirom, 2002, 2012) rivnitul Booker Prize. In 1995 Ishiguro a publicat Nemingiiatii, urmat dePe cind eram orfani (Polirom, 2003) si Sa nu ma parasesti (Polirom, 2006, 2011). In acelasi an Kazuo Ishiguro a primit distinctia Officer of the British Empire for Services to Literature si in 1998 titlul de Chevalier de l’Ordre des Arts et des Lettres din partea statului francez.

Detaliile Produsului

Titlu Original: The buried giant
Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 304
Editura: Polirom
Apariția: Mai 2015
ISBN: 978-973-46-5372-0
Dimensiuni: 13 x 20 cm
Greutatea: 0.3000

Pareri