Universul într-un singur atom Convergenţa ştiinţei şi spiritualităţii

Universul într-un singur atom Convergenţa ştiinţei şi spiritualităţii
123,00 MDL

Disponibilitate: Stoc epuizat

Livrare
  • În Chișinău: 24 de ore (Livrare Gratis de la 599 MDL)
  • În Moldova: 2-3 zile (Livrare Gratis de la 599 MDL)

Carte disponibilă în:

Adresa Telefon Stoc
Bestseller din Chișinău (Telecentru) str. Drumul Viilor 36/1 022-993-992 Stoc limitat

Descriere

De la apariţia ştiinţei moderne, omenirea a trăit de pe urma eforturilor conjugate ale ştiinţei şi spiritualităţii, socotite drept două surse importante ale cunoaşterii şi bunăstării. Uneori, relaţia a fost strânsă – un fel de prietenie –, în vreme ce în alte momente a fost marcată de răceală, mulţi găsind că cele două sunt incompatibile.

Astăzi, ştiinţa şi spiritualitatea au posibilitatea de a deveni mai apropiate ca oricând şi de a se asocia într-o întreprindere care are potenţialul de a ajuta omenirea să se confrunte cu provocările care o aşteaptă. Fiecare dintre noi, ca membru al familiei oamenilor, ar trebui să răspundem obligaţiei morale de a face posibilă o asemenea colaborare. Aceasta este pledoaria mea de suflet.


Recenzii

Cartea însumează atât principalele probleme filozofice ale religiei budiste, cât și cele mai importante teorii științifice moderne, toate explicate într-un limbaj accesibil și expuse într-un mod care îndeamnă la formarea unui punct de vedere propriu cu privire la aceste subiecte: „Prin urmare, cred că dialogul dintre știință și societate ar putea avea beneficii însemnate, în sensul adâncirii înțelegerii noastre fundamentale referitoare la ceea ce înseamnă să fii om și la responsabilitățile care ne revin față de lumea în care locuim alături de alte ființe dotate cu sensibilitate”.

Astfel, preocuparea principală a lui Dalai Lama este aceea de a crea o punte între religie, spiritualitate și știință.

Cu adevărat impresionant este penultimul capitolul, în care este tratată problema eticii în noua genetică. Scrie și despre repercusiunile, dar și despre avantajele pe care noile descoperiri din acest domeniu pot afecta însuși conceptul de ființă umană. Ambele fațete ale problemei sunt tratate cu îngăduință, dar și cu circumspecție. Nicio idee din carte nu este impusă cititorului, ci este explicată într-o manieră care îndeamnă la reflecție.

Ca novice în teoriile științifice, dar și în religia budistă, cartea a reușit să-mi creioneze o imagine de ansamblu a ceea care ar putea însemna convergența dintre știință și spiritualitate, și, totodată, să mă facă să văd modul în care viața noastră s-ar îmbunătăți dacă nu am mai privi progresul doar prin șablonul pragmatic al științei.

Plusuri: Limbajul accesibil în care sunt expuse teoriile budiste, dar și cele științifice

Recomandari: Tuturor celor care vor să aprofundeze relația dintre religie și știință

-- Andra Silivestr, Bookblog.ro


Despre Autor

Sanctitatea Sa Tenzin Gyatso, al XIV-lea Dalai Lama („Mare-Lama"), conducătorul spiritual al Tibetului (şi, până în martie 2011, şeful în exil al acestuia), s-a născut la 6 iulie 1935, în Tibet, ca fiu al unei familii de agricultori.

La doi ani, a fost recunoscut drept reincarnarea celui de-al XIII-lea Dalai Lama.

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 248
Editura: Humanitas
Apariția: 2011
ISBN: 978-973-50-3004-9
Dimensiuni: 13 x 20 cm
Greutatea: 0.3000

Pareri