Un Viitor Strălucit

Un Viitor Strălucit
202,00 MDL (45,29 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Elena, tanara româncă nascuta in Basarabia, intalneste, la un bal, un barbat de care se indragosteste cu pasiune si cu care se marita, realizandu-si visul: acela de a parasi Romania comunista a lui Ceausescu si de a emigra in Statele Unite. Devine americanca, iar de acum se va numi Helen.

A rupt toate legaturile cu trecutul, dar viitorul nu este nici el perfect. Se confrunta acum cu o realitate pe care nu o poate stapani: pe langa boala si depresia sotului, independenta unui fiu pentru care ea a sacrificat totul si care se casatoreste cu o frantuzoaica, in ciuda opozitiei parintilor. Pe nora egoista, aroganta, plina de un sentiment al propriei superioritati, Helen n-o iubeste. De aceasta soacra, a carei tacere ascunde o ostilitate tot mai profunda, Marie se teme.

Si totusi, intre cele doua femei pe care totul pare sa le desparta, se iveste si prinde contur ceva ce seamana cu iubirea.

Roman distins cu Prix Goncourt des Lycéens in 2008

Recenzie

Catherine Cusset stie cum sa dezvaluie intimitatea oamenilor fara sa piarda din vedere mersul Istoriei - cu sau fara majuscula. Este un lucru foarte dificil de realizat, dar asa se nasc cele mai reusite romane.” -- Madame Figaro

Despre Autor

Catherine Cusset s-a nascut la Paris, in anul 1963. Este licentiata in literatura clasica. Intre anii 1991-2002, a predat literatura franceza la Universitatea Yale, dupa care a renuntat la cariera uni ver sitara pentru a se dedica in intregime scrisului. Traieste de peste douazeci de ani in Statele Unite; in prezent, locuieste in Manhattan, impreuna cu sotul ei american si fiica, dar isi petrece verile in Franta.

A scris noua romane, aparute la Editura Gallimard: La blouse roumaine, 1990; En toute innocence, 1995 - nominalizat la Prix Goncourt si finalist la Prix Femina;  vous, 1996; Jouir, 1997; Le probleme avec Jane, 1999 (Problema lui Jane, Editura Leda, 2008), Grand Prix des lectrices al revistei Elle, 2000 si, de asemenea, finalist la Prix Médicis; La haine de la famille, 2001; Confessions dune radine, 2003;Amours transversales, 2004; Un brillant avenir (Un viitor stralucit, 2008), Prix Goncourt des lycéens, 2008.

Pe langa aceste romane, este si autoarea unei povestiri de succes, insotita de fotografii, New York. Journal dun cycle, publicata la Mercure de France, precum si a unor lucrari scrise in limba engleza.Prin romanele sale, traduse in numeroase limbi, in care imbina fictiunea cu elemente de inspiratie autobiografica, Catherine Cusset a devenit un nume de rezonanta pe scena literara franceza.

Detaliile Produsului

Titlu în Traducere: N/A
Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 384
Editura: Leda
Apariția: 2010
ISBN: 978-973-102-301-4
Dimensiuni: 13 x 20 cm
Greutatea: 0.4500

Pareri