Un veac de singurătate

Un veac de singurătate
172,00 MDL

Disponibilitate: Stoc Limitat

Livrare
  • În Chișinău: 24 de ore
  • În Moldova: 2-3 zile

Grăbește-te, produs cu stoc limitat!

    • 18 persoane au cumpărat acest produs.

Achită online cu LiberCard în 3 rate cu 0%!

sau

Carte disponibilă în:

Adresa Telefon Stoc
Vezi pe hartă UNIC et 1 Bestseller Chișinău bd. Ștefan cel Mare 8 060-977-597 Stoc limitat
Vezi pe hartă GEMENI et. 2 Bestseller Chișinău bd. Ștefan cel Mare 136 068-455-811 Stoc limitat
Vezi pe hartă CENTRU Bestseller Chișinău str. Pușkin 35 068-799-033 Stoc limitat
Vezi pe hartă BOTANICA Jumbo et 1 Bestseller Chișinău bd. Decebal 23/1 060-211-443 Stoc limitat
Vezi pe hartă CIOCANA Bestseller bd. Mircea cel Bătrân 32 069-930-499 Stoc limitat
Vezi pe hartă TELECENTRU Bestseller Chișinău str. Drumul Viilor 36/1 069-003-400 Stoc limitat

Descriere

Publicat pentru prima dată în 1967, romanul ''Un veac de singurătate'' a fost cel care l-a consacrat pe autorul său ca fiind unul dintre maeştrii narativei contemporane, aducându-i în 1982 Premiul Nobel pentru literatură.

Unanim recunoscută drept cea mai bună lucrare a lui García Márquez, „Un veac de singurătate” descrie istoria satului columbian fictiv Macondo. Acțiunea se derulază pe o perioada de peste o sută de ani si prezintă ascensiunea și prăbușirea familiei Buendia.

La începutul romanului, satul Macondo cuprinde doar câteva case pentru ca în decursul mai multor ani, să se dezvolte, dar concentrat mereu în jurul locuinței familiei Buendía. Membrii ei sunt primii locatari și intemeietorii satului, nucleul tuturor evenimentelor.

Relevante prin intermediul unor uimitoare falduri temporale, personajele moștenesc numele și înclinațiile familiei, dezvăluind stiluri de viață care se dedublează și se repetă. Puternicul José Arcadio Buendía se transformă din întreprinzătorul și carismaticul fondator al satului Macondo, într-un om în pragul nebuniei.

Macondo luptă împotriva unor calamități ca insomnia, războiul și ploile. Misterele apar aproape ca din senin. Această atractivă și colorată saga este, totodată, o alegorie socială și politică mai largă - uneori prea suprarealistă pentru a fi plauzibilă, alteori mai reală decât și-ar putea permite orice lucrare realistă convențională.

Cartea a fost adăugată în lucrarea "1001 de Cărți de Citit Într-o Viață", coord. Peter Boxall

 

Bestseller Internațional


 

De la prima publicare a cărții și până în prezent, s-au vândut peste 60 de milioane de exemplare în întreaga lume. A fost tradusă în 35 de limbi. Este una dintre cele mai traduse și citite cărți în limba spaniolă. În timpul celui de-al patrulea Congres Internațional de Limbă Spaniolă care a avut loc la Cartagena, Columbia, în martie 2007, cartea fost cotată, după importanță, ca fiind a doua operă literară majoră scrisă în limba spaniolă, după Don Quijote al lui Cervantes.

 

Recenzii


 

Un veac de singurătate este prima operă literară, de la Cartea Facerii încoace, care ar trebui citită de întreaga omenire.” - New York Times

”În afară de faptul că a scris o carte admirabilă, Gabriel Garcfa Marquez a reuşit să restabilească o filiaţie narativă întreruptă cu secole în urmă, să reînvie noţiunea cuprinzătoare, generoasă şi magnifică a realismului literar de care dispuneau întemeietorii genului romanesc în Evul Mediu” - Mario Vargas Liosa

”Unanim recunoscut drept cea mai bună lucrare a lui Garcia Marquez, Un veac de singurătate descrie "storia oraşului columbian fictiv Macondo, ascensiunea şi prăbuşirea familiei fondatoare Buendia. Relevate prin "itermediul unor uimitoare falduri temporale, personajele -mştenesc numele şi înclinaţiile familiei, dezvăluind stiluri de viaţă care se dedublează şi se repetă. Puternicul lose Arcadio Buendia se transformă din întreprinzătorul şi carismaticul fondator al oraşului Macondo, într-un om în □ragul nebuniei. Macondo luptă împotriva unor calamităţi za insomnia, războiul şi ploile.

Misterele apar aproape ca rin senin. Această atractivă şi colorată saga este, totodată, o alegorie socială şi politică mai largă - uneori prea suprarealistă pentru a fi plauzibilă, alteori mai reală decât şi-ar putea permite orice lucrare realistă convenţională. Jn exemplu edificator al aşa-numitului realism magic, acest text alegoric încorporează un sentiment al straniului, fantasticului şi incredibilului.

Poate că exemplul socio-oolitic cel mai edificator este masacrarea de către armată a mai multor mii de muncitori grevişti, ale căror cadavre se pare că au fost încărcate în vagoane de marfă înainte de a fi aruncate în mare.

Pe fundalul perdelei de fum a versiunii oficiale, masacrul devine un coşmar pierdut în ceaţa legii marţiale. Adevărata istorie a celor dispăruţi este mai reală în mod ciudat decât orice ficţiune convenţională, solicitând ficţiunii să spună acest adevăr. în timp ce romanul poate fi citit ca o istorie neoficială, alternativă, inventiva naraţiune scoate în prim-ptan senzualitate, iubire, intimitate şi diferite forme de privaţiune.

Imaginaţi-vă spiritul, înţelepciunea şi misterul poveştilor arabe şi ale lui Don Quijote, la un loc, preluate de un narator capabil să se metamorfozeze din Hardy în Kafka şi retur, într-un singur paragraf. Garaa Marquez poate că a inspirat imitaţii stângace, a căror prea inteligentă inventivitate nu face decât să te obosească, dar aceasta e o stranie şi mişcătoare descriere a singurătăţii.

-- ”1001 de Cărți de Citit Într-o Viață", coord. Peter Boxall

 

Despre Autor


 

Gabriel García Márquez (6 martie 1927, Aracataca, Columbia - 17 aprilie 2014, Ciudad de Mexico, Mexico) a fost un redactor și scriitor columbian, laurea al Premiului Nobel pentru Literatură în anul 1982 pentru nuvelă și scurte istorii, unde fantasticul și realul sunt combinate într-o lume liniștită de bogată imaginație, reflectând viața și conflictele unui continent

Cel mai cunoscut roman al său este Un veac de singurătate. O altă lucrare remarcabilă a autorului este Dragoste în vremea holerei.

Literatura sa se încadrează în paradigma realismului magic.

 

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Titlu Original: Cien años de soledad
Limba: Română
Coperta: Copertă tare
Pagini: 477
BRAND: Rao
Apariția: 2015
ISBN: 978-606-609-840-3
Dimensiuni: 11,5 x 18,5 cm

Pareri