Un Tramvai numit Popescu (Conține DVD)

Mai multe poze

Un Tramvai numit Popescu (Conține DVD)
180,00 MDL (42,25 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Traducere in limba engleza de Adrian Solomon.

Prefata de Mircea Martin.

Cristian Popescu - un clasic al generatiei '90, un scriitor pe care Ioan Es. Pop, Daniel Banulescu, Gabriel Stanescu, Lucian Vasilescu sau Marius Oprea l-au vazut ca pe un lider al generatiei lor.

Un tramvai numit Popescu este un spectacol de teatru comunitar dupa opera poetului Cristian Popescu, pe un scenariu alcatuit de Gavriil Pinte, productie a Teatrului National Radiofonic, in colaborare cu ArCuB.

„ Dupa ani si ani de zile de cind el a trecut la viata vesnica, s-a indurat Cel de Sus de noi doi (si de altii) si am izbutit sa pun un spectacol pe roate/pe roti, chiar in tramvai, pe sine, in plin trafic – Un tramvai numit Popescu. Scenariul era conceput de mult. Intentiile mele au fost declarate inca de la prima intilnire cu Cristi. Teatrul era acolo, in poeme.

Acum Poemul Popescu, dupa ce s-a plimbat cu tramvaiul, se intoarce in text. E mai umblat prin lume. O fi obosit si are nevoie de odihna textului. Se va odihni in text. Un rastimp, dupa care il vor plimba cititorii care se vor imprieteni cu el. (Gavriil Pinte, prieten cu Poemul Popescu si cu Cristi – acum si-ntotdeauna)

Recenzii

”Un tramvai numit Popescu reprezinta un excelent exercitiu de dramatizare implinit de regizorul Gavriil Pinte intr-o intelegere de profunzime a poemelor poetului Cristian Popescu. Rezulta mai mult decit un montaj de versuri, un scenariu de teatru poetic in 19 tablouri. Nu scene, ci tablouri, intrucit unele sint adevarate portrete de familie in cuvinte.” -- Eugenia Anca Rotescu, 22-28 mai 2008, in Observator Cultural

Despre Autor

Cristian Popescu s-a nascut pe data de 1 iunie 1959. In anul 1990 a absolvit Facultatea de Litere din Bucuresti. Membru al Uniunii Scriitorilor din Romania.

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 160
Editura: Cartea Românească
Apariția: Mai 2007
ISBN: 978-973-23-1918-­5
Dimensiuni: 13 x 20 cm
Greutatea: 0.2500

Pareri