Un Suflet Curat. Legenda Sfîntului Iulian Ospitalierul. Irodiada (Top 10+) [Carte de Buzunar]

Mai multe poze

Un Suflet Curat. Legenda Sfîntului Iulian Ospitalierul. Irodiada (Top 10+) [Carte de Buzunar]
122,00 MDL (24,52 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Traducere din limba franceza de Anda Boldur

Fie ca este o slujnica ce-si traieste viata sub semnul virtutii, precum blinda si buna Felicite, fie ca trece ca vintul prin cercurile vietii, cum, barbar sau angelic, o face Iulian, sau ca trebuie sa se lase ucis pentru gloria divinitatii, precum Iaokanann, fiecare personaj trimis in scena de Flaubert este dominat de dorinta sacrificiului de sine.

Cele trei povestiri ale lui Gustave Flaubert, desi inspirate din epoci istorice diferite, populate de personaje dintre cele mai neasteptate, au in comun experienta indoielii, a dragostei, a singuratatii si a vietii profund religioase.

Despre Autor

Gustave Flaubert (1821-1880) este unul dintre cei mai importanti scriitori francezi din a doua jumatate a secolului al XIX-lea. Contemporan cu Charles Baudelaire si, la fel ca acesta, pivot al innoirilor in literatura, Flaubert este influentat mult de Honore de Balzac, de la care preia unele teme, si este recunoscut ca maestru al unor scriitori precum Emile Zola, Edmond de Goncourt, Guy de Maupassant.

Principalele opere – Doamna Bovary (1857), titlu care a dat termenul „bovarism”, va ramine de referinta; Salammbo (1862), roman inspirat din istoria Cartaginei; Educatia sentimentala (1869), roman al formarii si al destramarii iluziilor; Bouvard si Pecuchet (1881), persiflare a vanitatii contemporanilor – il mentin pe Flaubert ca nume sonor in arta scrierii, dovedindu-i stilul desavirsit, acuitatea analizei psihologice, realismul, luciditatea si ironia in observarea indivizilor si a societatii.

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 204
Editura: Polirom
Apariția: Septembrie 2013
ISBN: 978-973-46-3797-3
Dimensiuni: 10,6 x 18 cm
Greutatea: 0.2000

Pareri