Un Secol de Cercetări Psihosociologice

Un Secol de Cercetări Psihosociologice

Preț de Listă: 77,00 MDL (19,25 RON)

Preț: 61,60 MDL (15,40 RON)

Economisești: 15,40 MDL (3,85 RON) (20%)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Psihosociologia a implinit o suta de ani de la fondare. Care au fost inceputurile, cum s-au acumulat cunostintele in domeniu, ce etape au fost parcurse, care sint autorii si lucrarile de referinta, ce evenimente au marcat evolutia acestei stiinte? Toate aceste intrebari firesti primesc un raspuns in cartea de fata.

Lucrarea – care se doreste un instrument de lucru pentru studenti – constituie un intreg riguros alcatuit. Din elementele oferite, prin asamblari variate, vor rezulta configuratiile dorite, dupa cum ne intereseaza: filiatia tematica, „biografia” conceptelor si a teoriilor, structura manualelor universitare de-a lungul timpului, iradierea conceptiilor, preocuparile de cercetare intr-un moment sau altul, in traditia americana sau europeana, la un autor sau altul, cele mai frecvent citate reviste, decalajul in timp al aparitiei institutelor specializate, cumularea cunostintelor.

Cuprins: Ce este psihosociologia? • Preistoria indelungata a psihosociologiei • Cu experimentul incepe istoria indelungata a psihosociologiei • Perioada clasica a psihosociologiei • Psihosociologia moderna • Psihosociologia contemporana

Despre Autor

Septimiu Chelcea (n. 1940) este profesor onorific la Facultatea de Sociologie si Asistenta Sociala a Universitatii din Bucuresti. Preda cursurile de Psihologie sociala, Sociologia opiniei publice si Psihosociologia publicitatii. A absolvit in 1967 Facultatea de Filosofie (Sectia Psihologie) din cadrul Universitatii din Bucuresti. In 1974 a primit titlul stiintific de doctor in filosofie, specialitatea sociologie. Academia Romana i-a decernat Premiul „P.S. Aurelian” (1980). In 2004, i s-a acordat Premiul „Opera Omnia” pentru intreaga activitate de cercetare stiintifica. Face parte din consiliul stiintific al revistei Psihologia Sociala si din colegiul director al revistei Sociologie Romaneasca, al carei director a fost in perioada 2002-2005.

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 232
Editura: Polirom
Apariția: 2002
ISBN: 973-683-846-3
Dimensiuni: 16 x 23,5 cm
Greutatea: 0.3000

Pareri