Un colind și-o voie bună [Audio CD]

Un colind și-o voie bună [Audio CD]
99,00 MDL

Disponibilitate: Stoc Limitat

Livrare
  • În Chișinău: 24 de ore
  • În Moldova: 2-3 zile

Grăbește-te, produs cu stoc limitat!

    • 2 persoane au cumpărat acest produs.

Achită online cu LiberCard în 3 rate cu 0%!

sau

Carte disponibilă în:

Librăriile Bestseller din Chișinău

Adresa Telefon Stoc
Vezi pe hartă UNIC et 1 bd. Ștefan cel Mare 8 060-977-597 Stoc limitat
Vezi pe hartă GEMENI et. 2 bd. Ștefan cel Mare 136 068-455-811 Stoc limitat
Vezi pe hartă BUIUCANI str. Nicolae Costin 56 (inters. str. Liviu Deleanu) 069-665-880 Stoc limitat
Vezi pe hartă CENTRU str. Pușkin 35 068-799-033 Stoc limitat
Vezi pe hartă BOTANICA Jumbo et 1 bd. Decebal 23/1 060-211-443 Stoc limitat
Vezi pe hartă CIOCANA bd. Mircea cel Bătrân 32 069-930-499 Stoc limitat
Vezi pe hartă TELECENTRU str. Drumul Viilor 36/1 069-003-400 Stoc limitat

Descriere

     Albumul conține 12 colinzi din sudul și centru Moldovei, colinzi folclorice arhaice preluate din culegerile de folclor. S-a muncit 5 ani la acest album, iar debutul în cariera artistică, Stela și l-a făcut tot cu un colind chiar de Crăciunul lui 2010. Înregistrările au fost efectuate în Studio Production Balada, iar imaginile CD-ului sunt realizate de Dinu Bubulici. Producătorul tirajului de CD-uri este MAVR Company.
      Povestea mea de Crăciun:
     De abia jumătate de an locuiam în cel mai mare oraș din țară – Chișinău. Capitala mi se părea încă necunoscută și greu de învățat. Sectoare multe, străzi și mai multe, iar drumul de la academie până la cămin și înapoi era unicul pe care-l știam. Venită de la Cahul, aveam o traistă plină de planuri și un mare vis, cel de a deveni vedetă. Chiar dacă nu cunoșteam lumea mondenă, am căutat să bat la ușă și mi s-a deschis. Eram abia la început și nu aveam un repertoriu încă, dar vroiam să mă lansez la radio și tv, de aceea am decis să fac asta cu un colind în cadrul sărbătorilor de iarnă, că tot trebuia să fie un motivca să apar în vizorul publicului. Am mers la Studioul Balada, unde împreună cu Ion Cațăr și Sergiu Diaconu, marele cobzar, am imprimat primele înregistrări audio, 3 colinde de Crăciun: ”Legănelul lui Isus”, ”Veniți, gazde, la fereastră” și ”Lerui Doamne lei”. Imediat le-am și înregistrat cu drepturi de autor la ASDAC pentru că se cuvine să fie totul legal și eu să mă lansez oficial cu acte în regulă. 
     Apoi m-am gândit să aleg un post de televiziune privit de foarte multă lume și să cer să apar într-o emisiune televizată. Am ales televiziunea națională de unde pornesc toți interpreții, Moldova 1. Desigur că visam să ajung și la celelalte televiziuni, dar pentru început am considerat că trebuie să îmi fac botezul acolo. Am căutat telefonul celei mai îndrăgite prezentatoare tv, doamna Gutiera Postolachi, am telefonat-o cu îndrăzneală și am stabilit o întâlnire. Era Crăciunul lui 2010 când la televiziunea națională mi-am făcut debutul oficial cu primul cântec din repertoriul propriu –un colind. Poate simbolic sau nu, dar tot colindul este cântecul care m-a făcut să plec urechea spre muzica populară ca ulterior să mă îndrăgostesc de ea și să îmi devină sensul în viață. Este vorba despre colindul ”Aprinde-ți luminile” din repertoriul Mariei Iliuț, colind care mi s-a dat să-l învăț pentru un concert prin anul 2005, iar eu ascultătoare cum eram, l-am învățat, și am descoperit floricelele din vocea mea, melismatica specifică folclorului. 
    Absolut întâmplător a venit ideea lansării primului album muzical din carieră drept album de colinde de Crăciun. ”Un colind și-o voie bună” a așteptat să apară timp de 5 ani, timp în care am adunat colindele de prin cărțile de folclor. Eram gata să realizez un album de colinde încă din 2013, dar nu am vrut să fie primul. Și atunci am început căutările în lumea folclorului. Îmi doream un prim CD cu muzică populară de joc și voie bună, cu cântece de dragoste și dor, însă m-am ciocnit de niște probleme din care am înțeles că am foarte multe de învățat înainte de a scoate un produs muzical pe piață. Și m-am oprit, apoi  am început să parcurg acest drum etapă cu etapă.
    Am citit multă literatură folclorică, am absolvit AMTAP, am mers la toate concursurile de folclor de la noi și din România și mi-am adunat repertoriu pe care-l prelucrez în fiecare zi pentru un rezultat final calitativ. Mi-am alcătuit o strategie a activității mele artistice și am decis că iarna 2015-2016 este cel mai potrivit moment pentru lansarea primului CD muzical, album de colinde de Crăciun, care nu a fost programat din timp, ci a venit pe parcurs ca o binecuvântare de sus. Cred că este un semn, cred că merită efortul și sper că îmi va purta noroc așa cum l-am avut și în 2010 cu primul meu cântec – colindul ”Veniți, gazde, la fereastră”. Nu în zadar Crăciunul este sărbătoarea mea preferată.

                                                                                                                                                                                                                Stela Botez

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Tipul Produsului: Audio CD
Data Lansării: 2017
Numărul de CD-uri: 1
Greutatea: 0.1800

Pareri