Un Apartament la Paris [Carte Electronică]

Un Apartament la Paris [Carte Electronică]

Preț de Listă: 116,99 MDL (29,25 RON)

Preț: 58,50 MDL (14,63 RON)

Economisești: 58,49 MDL (14,62 RON) (49%)

Downloadează Gratuit un Fragment!
Ediție Print (PDF)

Preț de Listă: 116,99 MDL (29,25 RON)

Preț: 58,50 MDL (14,63 RON)

Economisești: 58,49 MDL (14,62 RON) (49%)

Achită online cu LiberCard în 3 rate cu 0%!

Descriere

Două povești se întâlnesc în Un apartament la Paris: una din La Belle Epoque, alta din lumea contemporană. Pornind de la fapte istorice, una urmărește spectaculosul jurnal al lui Marthe de Florian, celebră demimondenă a Parisului de la sfârșitul veacului al XIX-lea, cealaltă, viața unei experte în mobilă europeană de la casa de licitații Sotheby’s, April Vogt.

Pe măsură ce April, ajutată de un seducător avocat parizian, descoperă secretele vieții tumultuoase a lui Marthe, o întreagă epocă, strălucitoare și frământată, se conturează aducând în prim-plan figurile unor personaje cunoscute, precum pictorul Giovanni Boldini sau Robert de Montesquiou, dar și locuri sau cafenele din vechiul Paris: Maxim’s, Café Zephyr, Folies Bergères, Opera Garnier, Pigalle.

April Vogt, expertă în mobilă europeană, e trimisă de casa de licitații Sotheby’s să evalueze obiectele dintr-un apartament parizian care n-a fost deschis de șapte decenii. Odată ajunsă la Paris, în apartamentul plin de mobile spectaculoase, April va identifica un tablou al pictorului Giovanni Boldini care o înfățișează pe faimoasa proprietară – curtezana Marthe de Florian.

Hotărâtă să afle mai multe despre frumoasa demimondenă, April găsește o serie de cărți de vizită ascunse în interiorul mobilelor și primește de la avocatul care se ocupă de moștenire scrisorile și jurnalul acesteia, descoperind astfel că viața lui Marthe de Florian fusese una fascinantă, petrecută printre poeți, artiști și oameni politici importanți. Pe măsură ce pune cap la cap firele poveștii existenței agitate a lui Marthe, April încearcă să-și facă ordine în propria viață. 

„Cu personajele sale memorabile, perfect construite oi capacitatea autoarei de a struni firele narative, acest uimitor debut va fi pe gustul publicului larg, dar mai cu seama al celor pasionați de poveotile unor femei celebre.“ -- Library Journal

„O lectură încântătoare despre o istorie adevărată și femeia din spatele ei.“ -- Historical Novel Society
 
„Parisul de ieri și de azi al lui Michelle Gable este o lume în care te cufunzi cu ușurință și cu plãcere. Atât cele douã planuri paralele inteligent întrețesute, cât și redarea atmosferei și farmecului orașului sunt atuurile acestui roman.“ -- The San Diego Union-Tribune

 

Despre Autor

Michelle Gable s-a născut în La Jolla, SUA, și a copilărit în San Diego. A absolvit The College of William & Mary.

Ulterior a lucrat în domeniul investițiilor bancare și a condus o companie de software.

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Titlu Original: A Paris apartament
Limba: Română
BRAND: Humanitas
Apariția: Iulie 2015
ISBN: 978-973-689-968-3
Compatibil cu: iPhone, iPad, Android
Pagini Ediție Print: 360

Pareri

Bestseller.md îți mai recomandă: