Ultimul Mohican

Ultimul Mohican
114,00 MDL

Disponibilitate: Stoc epuizat

Livrare
  • În Chișinău: 24 de ore (Livrare Gratis de la 599 MDL)
  • În Moldova: 2-3 zile (Livrare Gratis de la 599 MDL)

Descriere

"Ultimul mohican" redă cu farmec şi har obiceiurile, tradiţiile şi modul de trai al Pieilor Roşii, din timpul colonizării Americii de către francezi şi englezi. Forţa incontestabilă a naraţiunii rezidă din împletirea măiastră a talentului de povestitor al scriitorului cu exactitatea istorică a evenimentelor narate.

Fragment

„Chingachgook apuca mana pe care vanatorul, cutremurat de sentimentele sale, i-o intindea peste pamantul proaspat rascolit.
Isi coborara amandoi capetele si varsara lacrimi arzatoare pe mormantul lui Uncas. Atunci, in mijlocul tacerii grave care se lasase, Tamenund isi facu auzita vocea, pentru a imprastia multimea.

- Destul! rosti el. Mergeti cu bine, copii ai lenapilor! Mania lui Manitu nu si-a spus inca ultimul sau cuvant. De ce Tamenund ar mai dainui mult timp pe acest pamant? Albii sunt de-acum stapanii pamantului, iar timpul oamenilor rosii inca nu a revenit. Ziua mea a fost mult prea lunga.

Dis-de-dimineata, i-am vazut pe fiii Testoasei fericiti si puternici, si am trait indeajuns sa-l vad pierind, in amurgul lungii mele zile, pe ultimul mohican.”

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Livrare Gratis N/A
Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 240
Editura: Corint
Apariția: 2004
ISBN: 973-9281-91-5
Dimensiuni: 13 x 20 cm
Greutatea: 0.4000

Pareri