Ultimii Eretici ai Imperiului

Ultimii Eretici ai Imperiului
180,00 MDL (45,00 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Ultimii eretici ai Imperiului  spune – cu ironie, cinism si mult umor – povestea a doi eroi din doua lumi diferite: un batrin terorist care a incercat sa-l asasineze pe Stalin, disident ce a scandalizat mai multe regimuri politice, si un tinar scriitor specialist in tehnici de fraudare a bancilor.

Doi eroi din generatii diferite care isi impartasesc idei, tehnici de lupta si de subzistenta, secrete de decodare a diverselor limbaje, precum si forme de rezistenta si virusare a unor mecanisme de control si represiune. Ce fel de arme, ce fel de substante si ce fel de „vraji” trebuie sa folosesti in societati cu un nivel ridicat de poluare ideologica? Posibile raspunsuri in acest eseu-fictiune, construit ca un dialog epistolar intre protagonistii sai, Vasiliy Andreevici si A.I.

Despre Autor

Vasile Ernu este nascut in URSS in 1971. Este absolvent al Facultatii de Filosofie (Universitatea Al.I.Cuza, Iasi, 1996) si al masterului de Filosofie (Universitatea Babes-Bolyai, Cluj, 1997). A fost redactor fondator al revistei Philosophy&Stuff si redactor asociat al revistei Idea arta+societate. A activat in cadrul Fundatiei Idea si Tranzit si al editurilor Idea si Polirom. In ultimii ani a tinut rubrici de opinie in Romania Libera, HotNews si Timpul, precum si rubrici permanente la revistele Noua Literatura, Suplimentul de Cultura si Observator cultural. Este initiatorul si coordonatorul revistei www.criticatac.ro.

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 320
Editura: Polirom
Apariția: 2009
ISBN: 978-973-46-1538-4
Dimensiuni: 12.0 x 18.5 cm
Greutatea: 0.3000

Pareri

Bestseller.md îți mai recomandă: