Ultima Amantă [Carte Electronică]

Ultima Amantă [Carte Electronică]
20,99 MDL (4,42 RON)
Downloadează Gratuit un Fragment
Ediția Print (PDF)

* cîmpuri obligatorii

20,99 MDL (4,42 RON)

Descriere

Ultima amantă este foarte aproape ca tehnică narativă de proza precedentă şi valorifică o tematică similară. Volumul se constituie din proze scurte, organizate în patru cicluri ale căror titluri (cel puţin primele două) fac trimitere la latura reflexivă a existenţei - Panseuri călătoare, Vânătoarea de gânduri, Incredibile, Din poveştile satului. Pot fi citite aici poeme în proză, care au în centru un eu ce îşi mărturiseşte uneori bucuriile, mai des temerile, regretele, supărările (Mi s-a lăcut dor dc mine, Drumul..., Prin geam, Zodia Gemenilor...) sau evocă nostalgic momente, oameni, trăiri de altădată (Cea mai aşteptată întâlnire), dar şi texte alegorice în care prevalează fabulosul sau oniricul (Marea într-o seară violetă, Ele sau eu mi-s oaspete...).

Sunt şi istorii cu întâmplări de la ţară şi personaje desprinse parcă din prozele lui Ion Druţă (Întâmplare, Inimă cu motoraş, Zaharia), dar şi povestiri în care se mizează pe suspans, pe psihologism sau pe erotism (Va fi, dar o altă sâmbătă, Ultima amantă, Reîntoarcerea, Ghitla, Muguri). Pot fi găsite şi poveşti scurte despre lumea celor care nu cuvântă (Aluna, Povestea broaştei), dar şi povestiri cu poantă, în care abia la sfârşit înţelegem că personajul despre care s-a narat este, de fapt, o necuvântătoare (Oaspetele nedorit, Treceau prin lume doi călători...). În toate aceste texte contează nu atât acţiunea sau evenimentul, cât atitudinea eului narator ori cea a personajelor faţă de tot ce se desfăşoară în jurul sau în interiorul fiinţei, Claudia Partole dovedindu-se, şi de această dată, o autoare pentru care scrisul este o formă de vindecare şi de regăsire. - Lucia Țurcanu

Despre Autor

Născută în satul Cotova, raionul Drochia. Absolventă a Facultăţii de Filologie, secţia ziaristică a Universităţii de Stat din Moldova (1972-1977), scriitoarea Claudia Partole semnează, de-a lungul anilor, versuri, eseuri, proză şi dramaturgie.

Debutează editorial cu cartea pentru cei mici „Mahalaua veselă” (1982), apoi semnează şi cărţi pentru maturi - „Păsări suntem când ne naştem” (1992), „Psalmii Mariei Magdalena” (1995) ş.a.

A fost distinsă cu premii la Saloanele Internaţionale de Carte de la Chişinău (2002, 2005, 2006, 2009) şi Iaşi (1995).

Detaliile Produsului

Limba: Română
Editura: Arc
Apariția: 2011
Compatibil cu: iPhone, iPad, Android, Windows Phone, Kindle
Dimensiunea Fișierului: 1 MB
Pagini Ediție Print: 136
Compatibil cu Kindle: Da

Pareri

Bestseller.md îți mai recomandă: