Ultima Amantă [Ediție tipărită]

Ultima Amantă [Ediție tipărită]
43,00 MDL

Disponibilitate: Stoc epuizat

Livrare
  • În Chișinău: 24 de ore (Livrare Gratis de la 599 MDL)
  • În Moldova: 2-3 zile (Livrare Gratis de la 599 MDL)

Descriere

Prozele incluse în volum sunt meditaţii lirice despre iubiri neîmplinite, singurătate, trădare, moarte sau povestiri confesive despre dramele umane din viaţa de zi cu zi. Scrierile Claudiei Partole sunt expresia căutării adevărului despre eul profund, uneori frustrat şi măcinat de temeri, ascunzându-şi obsesiile şi disimulându-şi dorinţele, alteori cochet şi plin de viaţă, zâmbind până şi vântului.

Recenzie

”Ultima amantă este foarte aproape ca tehnică narativă de proza precedentă şi valorifică o tematică similară. Volumul se constituie din proze scurte, organizate în patru cicluri ale căror titluri (cel puţin primele două) fac trimitere la latura reflexivă a existenţei - Panseuri călătoare, Vânătoarea de gânduri, Incredibile, Din poveştile satului. Pot fi citite aici poeme în proză, care au în centru un eu ce îşi mărturiseşte uneori bucuriile, mai des temerile, regretele, supărările (Mi s-a lăcut dor dc mine, Drumul..., Prin geam, Zodia Gemenilor...) sau evocă nostalgic momente, oameni, trăiri de altădată (Cea mai aşteptată întâlnire), dar şi texte alegorice în care prevalează fabulosul sau oniricul (Marea într-o seară violetă, Ele sau eu mi-s oaspete...).

Sunt şi istorii cu întâmplări de la ţară şi personaje desprinse parcă din prozele lui Ion Druţă (Întâmplare, Inimă cu motoraş, Zaharia), dar şi povestiri în care se mizează pe suspans, pe psihologism sau pe erotism (Va fi, dar o altă sâmbătă, Ultima amantă, Reîntoarcerea, Ghitla, Muguri). Pot fi găsite şi poveşti scurte despre lumea celor care nu cuvântă (Aluna, Povestea broaştei), dar şi povestiri cu poantă, în care abia la sfârşit înţelegem că personajul despre care s-a narat este, de fapt, o necuvântătoare (Oaspetele nedorit, Treceau prin lume doi călători...).

În toate aceste texte contează nu atât acţiunea sau evenimentul, cât atitudinea eului narator ori cea a personajelor faţă de tot ce se desfăşoară în jurul sau în interiorul fiinţei, Claudia Partole dovedindu-se, şi de această dată, o autoare pentru care scrisul este o formă de vindecare şi de regăsire.” - Lucia Țurcanu

Despre Autoare

 Claudia Partole (15 iunie 1955, s.Cotova, r.Drochia, Republica Moldova), absolventă a Facultăţii de Filologie, secţia ziaristică a Universităţii de Stat din Moldova (1972-1977). Semnează, de-a lungul anilor, versuri, eseuri, proză şi dramaturgie.

Debutează editorial cu cartea pentru cei mici „Mahalaua veselă” (1982), apoi semnează şi cărţi pentru maturi - „Păsări suntem când ne naştem” (1992), „Psalmii Mariei Magdalena” (1995), ”Îmblânzirea Câinilor” (2009), ”Peisaj cu dimineți și clipe” (2011) ş.a. A fost distinsă cu premii la Saloanele Internaţionale de Carte de la Chişinău (2002, 2005, 2006, 2009) şi Iaşi (1995). - www.timpul.md

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Titlu Original: Ultima amantă
Titlu în Traducere: N/A
Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 136
Editura: Arc
Apariția: 2011
ISBN: 978-9975-61-658-4
Dimensiuni: 13 x 20 cm
Greutatea: 0.1420

Pareri