Uimitoarele Călătorii ale Baronului Münchhausen. Vol. 22 din Colecţia Biblioteca pentru Toţi Copiii

Uimitoarele Călătorii ale Baronului Münchhausen. Vol. 22 din Colecţia Biblioteca pentru Toţi Copiii
69,00 MDL (13,87 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Uimitor, neobișnuit, fantastic... acesta este universul baronului Münchhausen. A călătorit el pe Lună? A zburat călare pe o ghiulea?

A locuit în pântecul unui monstru marin? Sau înăuntrul vulcanului Etna? Ce importanță are? Pofta sa de viață inepuizabilă, imaginația sa fără limite, generozitatea și curajul său îl atrag pe cititor într-un șir de aventuri incredibile și îl fac prizonierul farmecului acestui baron ca nimeni altul. Iar cine nu crede să verifice la fața locului! 

Biblioteca pentru toți copiii cuprinde cărțile de neuitat ale copilăriei, capodopere ale literaturii universale, fără de care biblioteca unui copil nu poate fi completă. Colecția reprezintă un instrument de lucru esențial pentru elevii de gimnaziu, adunând laolaltă mai ales scriitorii și operele prevăzute în programa școlară de limba și literatura română pentru clasele V–VIII, în contextul unui demers cu caracter pronunțat didactic.

În aceeași colecție:

Odiseea, de Homer

Cartea junglei, de R. Kipling

Momente și schițe, de  I.L. Caragiale

 

Despre Autor


 

Gottfried August Bürger (31 decembrie 1747 - 8 iunie 1794) a fost un mare poet german. A ramas în istoria literaturii mai ales prin baladele romantice de inspirație populară (cea mai cunoscută fiind Lenore, 1773) și poveștile baronului Munchausen, care au beneficiat de o largă răspândire prin intermediul traducerilor.

Bürger a scris pentru Musenalmanach, a tradus din Homer și Shakespeare și a predat estetica la universitatea din Gottingen. Maniera neconvențională în care a abordat poezia i-a atras numeroase critici din partea lui Schiller.

Detaliile Produsului

Grupa de Vârstă: 6-8 ani, 9-12 ani
Limba: Română
Coperta: Copertă tare
Pagini: 112
Editura: Litera
Apariția: Martie 2015
ISBN: 978-606-741-410-3
Dimensiuni: 14 x 21 cm
Greutatea: 0.1200

Pareri