Tulburările Severe de Atașament în Copilărie. Ghid de Terapie Practică

Tulburările Severe de Atașament în Copilărie. Ghid de Terapie Practică

Preț de Listă: 180,00 MDL (45,00 RON)

Preț: 90,00 MDL (22,50 RON)

Economisești: 90,00 MDL (22,50 RON) (50%)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Tulburarile severe de atasament aparute la virste mici pot afecta grav evolutia psihologica a copilului si, implicit, relatiile acestuia cu cei din jur. Cu o experienta de peste 25 de ani in tratarea copiilor si adolescentilor cu astfel de probleme, Niels P. Rygaard prezinta tulburarile care pot aparea in fiecare etapa de dezvoltare si metodele de tratament specifice.

Prin imbinarea sectiunilor teoretice, continind descrierea tulburarilor de atasament si a cauzelor acestora, cu cele practice, axate pe terapie si organizarea mediului terapeutic, volumul constituie o sursa de informatii fundamentale atit pentru psihologi, psihoterapeuti, pedopsihiatri si asistenti sociali, cit si pentru parinti si educatori.

Cuprins: Aparitia tulburarilor de atasament: de la conceptie pina la virsta adulta • Etapele autoorganizarii • Dezvoltarea senzorio-motorie anormala la copilul mic • Oprirea dezvoltarii personalitatii emotionale • Terapia ambientala in timpul sarcinii, dupa nastere si pina la virsta de 3 ani • Probleme tranzitorii legate de relatiile afective si tulburarile de atasament la copiii adoptati • Viata cotidiana in familia biologica, adoptiva sau intr-o institutie • Tulburarile de atasament, problemele de comportament sexual si abuzul sexual

Despre Autor

Niels P. Rygaard (n. 1952), psiholog specializat in terapia tulburarilor de atasament, are o experienta de peste 25 de ani in terapia copiilor si adolescentilor cu tulburari de personalitate in cadrul familiilor natu­rale si adoptive, al gradinitelor, orfelinatelor si penitenciarelor pentru minori si tineri. A mai publicat Early Frustration – the Organization of the Self in Deprived Children (1991).

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 288
Editura: Polirom
Apariția: 2011
ISBN: 978-973-46-1870-5
Dimensiuni: 13 x 20 cm
Greutatea: 0.3300

Pareri