Tulburările Limbajului Scris-Citit

Tulburările Limbajului Scris-Citit

Preț de Listă: 204,00 MDL (51,00 RON)

Preț: 102,00 MDL (25,50 RON)

Economisești: 102,00 MDL (25,50 RON) (50%)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Elaborata din perspectiva interdisciplinara, lucrarea prezinta tulburarile de invatare a scris-cititului, insistind pe ideea preventiei si a terapiei precoce a dislexo-disgrafiei ca posibile cai de diminuare a analfabetismului.

Este surprinsa simptomatologia dislexo-disgrafiei in procesul de invatare a scris-cititului si se investigheaza totodata posibilitatea evaluarii copiilor de virsta prescolara ce manifesta un potential de instalare a deficientelor respective.

Cuprins: Comunicarea prin limbaj. Precizari asupra domeniului de investigare • Aparitia, dinamismul si tulburarile dezvoltarii limbajului • Consideratii asupra evolutiei scris-cititului si a intelectului • Dislexo-disgrafia in perspectiva diacronica • Interpretarea manifestarilor dislexo-disgrafice ale copilului cu intelect normal si ale celui cu deficienta mintala in contextul general al altor tulburari • Identificarea timpurie a simptomelor dislexo-disgrafice

Recenzie

”De unde aceste problemele de citit si scris? Psihopedagoul Georgeta Burlea nu se grabeste sa dea vreun verdict definitiv. Din contra, asa cum autoarea marturiseste de la bun inceput, este preferata o perspectiva transdisciplinara care identifica atit cauze neurologice, cit si de natura psihica sau lingvistica. De altfel, accentul cade pe diagnosticul corect si pe varietatea cauzelor, tehnicile de terapie logopedica fiind mai curind subintelese.

Un alt aspect ce merita notat este ca volumul Tulburarile limbajului scris-citit insista asupra determinarii din timp a copiilor cu dislexie si a terapiei preventive. In acest sens, autoarea a realizat o cercetare care urmareste evolutia pe mai multi ani, de la gradinita pina in clasa a doua, a copiilor cu tulburari de scriere si citire.

Cartea Tulburarile limbajului scris-citit este bine documentata, accentueaza mult asupra necesitatii unui diagnostic bine pus, asupra preventiei, dar nu insista mai deloc asupra terapiilor sau studiilor de caz. Este, deci, un volum util psihologilor, logopezilor sau pedagogilor, dar este mai greu de ingerat de catre nespecialisti”- Victor Popescu, Radio Romania Cultural

Despre Autor

Georgeta Burlea este doctor in psihologie al Universitatii din Bucuresti si profesor logoped gradul I. Este sef de lucrari la Universitatea de Medicina si Farmacie „Gr.T. Popa”, Iasi, cu integrare in Policlinica pentru copii „Sfanta Maria”, Iasi, si logoped la Centrul Logopedic Interscolar din Iasi. I s-au acordat Diploma de Excelenta (2003, 2007) si Distinctia de Merit „Gheorghe Lazar”, Clasa I (2007). Are brevete de inventie in domeniul logopediei. A participat la activitati stiintifice in tara si in strainatate si a urmat patru stagii profesionale de lunga durata in strainatate.

Din 1996, este membra a organizatiei internationale Orthophonistes du Monde, cu care a organizat trei seminarii de formare pentru logopezi, psihologi si medici. A initiat la Universitatea de Medicina si Farmacie „Gr.T. Popa” din Iasi masterul de Logopedie pediatrica. In cadrul aceleiasi institutii, a sustinut cursuri de formare profesionala continua, adresate medicilor, logopezilor, psihologilor si psihopedagogilor.

A publicat peste 70 de articole in reviste de specialitate,numeroase studii si lucrari, dintre care amintim: Caruselul cuvintelor – curriculum de suport pentru activitatile metodologice (Editura Spiru Haret, Iasi, 2002), Balbaiala. Manual de diagnostic si terapie (coautoare; Editura Tehnica-Info, Chisinau, 2003), Dictionar explicativ de logopedie (coordonatoare; editia I, Editura Sedcom Libris, Iasi, 2004), De mic ma pregatesc, la scoala sa reusesc (coautoare; Editura Spiru Haret, Iasi, 2006), Tulburarile limbajului scris-citit (Editura Polirom, Iasi, 2007), Exercitii pentru formarea si dezvoltarea aptitudinilor de scolaritate (coautoare; Editura Polirom, Iasi, 2008).

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 264
Editura: Polirom
Apariția: 2007
ISBN: 978-973-46-0453-1
Dimensiuni: 16 x 23,5cm
Greutatea: 0.3000

Pareri