Tulburările de Personalitate

Tulburările de Personalitate
274,00 MDL (68,50 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

O remarcabila introducere in istoria conceptului de persoana si a psihologiei persoanei, metodologia diagnosticului si instrumentele actuale de evaluare.

Tratamentul tulburarilor de personalitate, careia autorii ii adauga o perspectiva etica asupra acestor disfunctii, fapt ce contureaza sensul antropologic general al demersului lor. Tulburarile de personalitate sint expuse din perspectiva categoriala (in conformitate cu criteriile internationale DSM-IV si     ICD-10) si dimensionala, realizindu-se o caracterizare generala a acestora.

Cuprins: Psihologia persoanei – curente si doctrine • Repere ale personogenezei normale si patologice • Circumscrierea generala a tulburarilor de personalitate. Severitate si compensare • Modelul dimensional al tulburarilor de personalitate • Diagnosticul si evaluarea tulburarilor de personalitate • Epidemiologia tulburarilor de personalitate • Tratamentul psihoterapeutic si medical al tulburarilor de personalitate • Problema psihopatiei • Dimensiuni etico-morale in patologia persoanei

Despre Autor 

Mircea Lazarescu este profesor de psihiatrie si, din 1983, seful Catedrei de Psihiatrie a Universitatii de Medicina si Farmacie din Timisoara. Membru al Asociatiei Europene de Psihiatrie si al Comisiilor de Psihopatologie, Diagnostic, Nomenclatura si Clasificare ale Asociatiei Mondiale de Psihiatrie (WPA), a participat la infiintarea in Romania a mai multor societati in domeniul psihiatriei, ocupind functia de presedinte sau vice­presedinte al acestora. Este membru emerit al Academiei Romane de Stiinte Medicale.

Pe plan national si international, s‑a afirmat mai ales in domeniul psihopatologiei, publicind lucrari de psihopatologie antro­pologica, clinica, fenomenologica si cognitiva. Interesul pentru perspec­tiva sociocomunitara a psihopatologiei, pentru psihoterapia si reabilitarea psihosociala si pentru sensul antropologic si aspectul existential al psi­hozelor s‑a concretizat in numeroase lucrari si programe de cercetare antropologica.

A publicat de asemenea mai multe volume de antropolo­gie filozofica. In ultimii ani, interesul sau s‑a concentrat pe tema persoa­nei, in sens general uman si psihopatologic. Dintre volumele publicate, amintim : Patologie obsesiva (1974), Introducere in psihopatologia antropologica (1989), Psihopatologie clinica (1994), Indreptar de psihiatrie (1995), Calitatea vietii in psihiatrie (1999), Psihiatrie, sociologie, antro­pologie (2002), Tulburarile de personalitate (in colaborare, Polirom, Iasi, 2007), Patologie obsesiva (in colaborare, 2008), Tulburarea obsesiv‑com­pulsiva. Circumscriere, modele si interventii (in colaborare, Polirom, Iasi, 2009), Bazele psihopatologiei clinice (2010).

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 472
Editura: Polirom
Apariția: 2007
ISBN: 978-973-46-0760-0
Dimensiuni: 13 x 20 cm
Greutatea: 0.3000

Pareri