Tulburarea Obsesiv-Compulsivă. Circumscriere, Modele și Intervenții

Tulburarea Obsesiv-Compulsivă. Circumscriere, Modele și Intervenții

Preț de Listă: 164,00 MDL (41,00 RON)

Preț: 131,20 MDL (32,80 RON)

Economisești: 32,80 MDL (8,20 RON) (20%)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Ca urmare a incidentei sale crescute, tulburarea obsesiv-compulsiva se afla in centrul preocuparilor specialistilor in sanatate mentala, psihopatologie si psihoterapie.

Volumul, primul din literatura romana de specialitate care abordeaza aceasta afectiune, este conceput din perspectiva psihologiei antropologice si include atit notiuni teoretice generale, cit si indicatii practice de diagnosticare si terapie psihologica si medicamentoasa. Tulburarea obsesiv-compulsiva se adreseaza studentilor de la facultatile de psihologie si medicina, psihologilor clinicieni, psihoterapeutilor si psihiatrilor – practicieni, cercetatori si cadre didactice.

Cuprins: Tulburarea obsesiv-compulsiva • Tulburarea de personalitate obsesiv-compulsiva • Modele ale tulburarii obsesiv-compulsive • Modelul psihanalitic al lui Freud • Tratamentul biologic in tulburarea obsesiv-compulsiva • Interventiile psihologice in tulburarea obsesiv-compulsiva • Interventii cognitiv-comportamentale

 Recenzie

”Volumul reprezinta o excelenta introducere în problematica unei entitati din clinica psihopatologica si psihiatrica, care are multiple implicatii in domeniul functionarii psihologice, sociale si profesionale a individului uman, precum si in domeniul sanatatii mentale a populatiei dintr-un anumit areal geo-politic, social, economic si cultural.” - Viorel Robu, martie 2009, pe www.psihologiaonline.ro

Despre Autor 

Mircea Lazarescu este profesor de psihiatrie si, din 1983, seful Catedrei de Psihiatrie a Universitatii de Medicina si Farmacie din Timisoara. Membru al Asociatiei Europene de Psihiatrie si al Comisiilor de Psihopatologie, Diagnostic, Nomenclatura si Clasificare ale Asociatiei Mondiale de Psihiatrie (WPA), a participat la infiintarea in Romania a mai multor societati in domeniul psihiatriei, ocupind functia de presedinte sau vice­presedinte al acestora.

Este membru emerit al Academiei Romane de Stiinte Medicale. Pe plan national si international, s‑a afirmat mai ales in domeniul psihopatologiei, publicind lucrari de psihopatologie antro­pologica, clinica, fenomenologica si cognitiva. Interesul pentru perspec­tiva sociocomunitara a psihopatologiei, pentru psihoterapia si reabilitarea psihosociala si pentru sensul antropologic si aspectul existential al psi­hozelor s‑a concretizat in numeroase lucrari si programe de cercetare antropologica.

A publicat de asemenea mai multe volume de antropolo­gie filozofica. In ultimii ani, interesul sau s‑a concentrat pe tema persoa­nei, in sens general uman si psihopatologic. Dintre volumele publicate, amintim : Patologie obsesiva (1974), Introducere in psihopatologia antropologica (1989), Psihopatologie clinica (1994), Indreptar de psihiatrie (1995), Calitatea vietii in psihiatrie (1999), Psihiatrie, sociologie, antro­pologie (2002), Tulburarile de personalitate (in colaborare, Polirom, Iasi, 2007), Patologie obsesiva (in colaborare, 2008), Tulburarea obsesiv‑com­pulsiva. Circumscriere, modele si interventii (in colaborare, Polirom, Iasi, 2009), Bazele psihopatologiei clinice (2010).

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 224
Editura: Polirom
Apariția: 2009
ISBN: 978-973-46-1334-2
Dimensiuni: 13 x 20 cm
Greutatea: 0.3000

Pareri