TU, Rămâi Tânăr! Ghid de funcţionare pentru o viaţă de calitate

TU, Rămâi Tânăr! Ghid de funcţionare pentru o viaţă de calitate
183,00 MDL

Disponibilitate: Stoc epuizat

Livrare
  • În Chișinău: 24 de ore (Livrare Gratis de la 599 MDL)
  • În Moldova: 2-3 zile (Livrare Gratis de la 599 MDL)

Descriere

Nu trebuie să aşteptăm să vină bătrâneţea! „Cei mai mulţi dintre noi îşi imaginează că procesul de îmbătrânire se petrece cam aşa: ne vedem de drumul nostru, trecând fericiţi prin viaţă, până când, într-o zi, începem să ne simţim bătrâni, iar simptomele încep să se succeadă ca într-un joc de domino prin faţa ochilor noştri acoperiţi de cataractă. Oasele încep să trosnească, spatele ne doare, uităm numele vecinilor, nu ne mai place să conducem noaptea, nu mai putem juca golf, nu mai auzim ce spune partenerul, iar viaţa sexuală începe să amintească de felul în care funcţionează maşina de spălat. Curând, ajungem să mâncăm cina la 3.30 după-amiaza, iar scopul nostru cotidian primordial este acela de a rămâne treji măcar până când începe Roata Norocului.“ — extras din TU. Rămâi tânăr!

Organismul uman este cea mai fascinantă maşinărie creată vreodată şi nimeni nu vorbeşte despre asta într-o manieră mai explicită şi mai convingătoare decât dr. Michael Roizen şi dr. Mehmet Oz. Cei mai mulţi oameni se gândesc la îmbătrânirea propriului corp ca la învechirea unei maşini: cu cât înaintăm în vârstă, cu atât mai inevitabilă este deteriorarea. Majoritatea consideră că pe la vârsta de 40 de ani începe declinul lent (dar sigur) al minţii, lucru care se întâmplă şi cu ochii, urechile, încheieturile, arterele, libidoul şi cu orice alt sistem care ne afectează calitatea vieţii (şi durata acesteia). Totuşi, după dr. Roizen şi dr. Oz, această opinie este greşită.

Îmbătrânirea nu este un declin al sistemelor care alcătuiesc organismul uman. Este, de fapt, un proces plin de semnificaţii. Însăşi sistemele şi procesele biologice sunt proiectate pentru a ne ajuta. Deci, care este rolul nostru ca parte a populaţiei în curs de îmbătrânire? Acela de a învăţa cum funcţionează respectivele sisteme, astfel încât să le putem reprograma pentru a funcţiona la fel ca în tinereţe. Scopul ar trebui să fie acela de a rămâne tânăr la orice vârstă. Aceasta echivalează cu a trăi până la capăt o viaţă de bună calitate (incluzând aici totul, de la încheieturi rezistente până la organe genitale sănătoase).

În centrul acestei cărţi de referinţă, se află factorii majori ai îmbătrânirii — cele 14 procese biologice care controlează ritmul îmbătrânirii. De unii aţi auzit, de alţii nu, iar despre alţii nu aţi ştiut niciodată că au rolul de a contribui la procesul de îmbătrânire. Unii grăbesc declinul, alţii inhibă mecanismele de refacere. Factorii majori de îmbătrânire se referă le orice, de la telomeri scurţi şi mitocondrii ineficiente până la celule stem şi hormoni care au luat-o razna.

Autorii explică principiile longevităţii şi multe dintre cauzele îmbătrânirii, precum şi căile de a lupta împotriva efectelor nedorite. Secţiunea cea mai interesantă a cărţii constă în planul de 14 zile conceput pentru a vă ajuta să vă păstraţi tinereţea. Trebuie să integraţi procesele importante în viaţa cotidiană, cu scopul de a vă crea nişte rutine, însă mai întâi este necesar să vă evaluaţi vârsta reală şi starea de sănătate. Păstrarea tinereţii are legătură cu emoţiile şi sănătatea mentală, dar şi cu exerciţiile, obiceiurile alimentare, igiena personală şi genele — printre altele. Nu v-ar plăcea să ştiţi cum să preveniţi îmbătrânirea accelerată a propriului organism?

Dr. Michael Roizen şi dr. Mehmet OZ aduc la lumină misterioasele mecanisme biologice, folosind o comparaţie originală — asemănarea corpului uman cu un oraş modern. Ce anume deosebeşte un oraş vibrant şi înfloritor de unul ruginit şi istovit? În ciuda diferenţelor genetice, care se aseamănă cu relieful pe care e construit un oraş, localităţile urbane se deosebesc între ele prin felul în care locuitorii abordează sistemul educaţiei (comparabil cu celulele stem), centralele energetice (mitocondriile), reţelele electrice (creierul), căile de transport (vasele de sânge) şi gropile de gunoi (grăsimea). Dumneavoastră — în calitate de primar, locuitor şi agent de curăţenie — aveţi puterea de a echilibra bugetul biologic, pentru a vă asigura o viaţă lungă şi sănătoasă. Din fericire, aşa cum oraşele pot investi în reînnoirea şi îmbunătăţirea proceselor de reparaţie, şi dumneavoastră puteţi.

Cartea de faţă poartă amprenta seriei din care face parte, incluzând teste TU, sfaturi TU de pus în practică şi nenumărate metafore verbale şi vizuale, menite să însufleţească ştiinţa.

Biografie

Michael F. Roizen este autorul mai multor cărţi bestseller New York Times şi, de asemenea, iniţiatorul şi cofondatorul foarte popularului site web RealAge.com. Este profesor şi preşedinte al Departamentului de Anesteziologie, Medicină de Urgenţă şi Gestionarea Durerii şi este şeful programelor de sănătate de la Cleveland Clinic.

Mehmet C. Oz este, de asemenea, autor al unor cărţi bestseller New York Times şi lucrează ca expert în sănătate pentru emisiunea The Oprah Winfrey Show. Este profesor şi vicepreşedinte al Departamentului de Chirurgie de la New York — Presbiterian Hospital / Columbia University, dar şi director medical al Integrated Medicine Center, precum şi director al Heart Institute.

Notă pentru cititor

Această carte conţine opiniile şi ideile autorilor. Scopul ei este de a asigura un material informativ, de folos celor cărora li se adresează. Cartea se comercializează subînţelegându-se că, prin ea, autorii şi editorul nu se angajează în asigurarea de servicii profesionale personalizate. Înainte de adoptarea oricărei sugestii din această carte, cititorul trebuie să-şi consulte medicul sau un alt profesionist competent.

Autorii şi editorul îşi declină toate responsabilităţile pentru orice obligaţie, pierdere sau risc, personal sau de alt tip, care ar putea apărea ca o consecinţă, directă sau indirectă, a folosirii şi aplicării ideilor din această carte.

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 440
Editura: Curtea Veche
Apariția: 2010
ISBN: 978-606-588-047-4
Dimensiuni: 18,5 × 23 cm
Greutatea: 0.3500

Pareri