Trupuri de femei, priviri de bărbați

Trupuri de femei, priviri de bărbați

Preț de Listă: 170,00 MDL (42,50 RON)

Preț: 51,00 MDL (12,75 RON)

Economisești: 119,00 MDL (29,75 RON) (70%)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Metoda lui Jean-Claude Kaufmann: se ia un element obişnuit, din viaţa de zi cu zi, se studiază în profunzime, după care sunt extrase aspectele mai puţin evidente ale mecanismului social. Tema anchetei o reprezintă, de astă dată, sânii dezgoliţi pe plajă. Vom descoperi aici amănunte ale unei practici aparent neînsemnate, dar care, în realitate, este reglementată foarte strict, deşi oarecum disimulat.

Fiecare femeie trebuie să respecte un anumit cod de comportament, în raport cu înfăţişarea ei, cu vârsta şi cu nivelul de educaţie, dar şi în funcţie de contextul plajei. Autorul este preocupat, mai întâi de toate, să identifice cu acurateţe regulile jocului, încercând să afle în ce măsură îşi asumă o persoană rolurile sociale şi cum se stabilesc conexiunile dintre femeile de pe plajă şi bărbaţii care le privesc.

Miza, în ultimă instanţă, este de a descoperi şi de a recunoaşte locul central pe care-l ocupă trupul şi privirea în societatea actuală.

 

Despre Autor

Jean-Claude Kaufmann este sociolog, cercetator in cadrul CERLIS (Centrul de Cercetare a Legaturilor Sociale), CNRS, Universitatea Paris V - Sorbona.

Detaliile Produsului

Titlu Original: Corps de femmes, regards d’hommes. Sociologie des seins nus
Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 328
Editura: Humanitas
Apariția: 2009
ISBN: 978-973-50-2085-9
Dimensiuni: 13 x 20 cm
Greutatea: 0.4200

Pareri