Tropicul Capricornului

Tropicul Capricornului
265,00 MDL (66,25 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Editia a III-a

Traducere din limba engleza de Antoaneta Ralian.

Publicat prima oara la Paris si interzis in America vreme de treizeci de ani din cauza continutului sexual explicit si a aluziilor misogine si rasiste, Tropicul Capricornului portretizeaza, cu aceeasi franchete si acelasi realism socant care l-au facut faimos pe Miller inca de la primele romane, lumea palpitanta a New Yorkului anilor ’20

Dominat de puternice influente autobio­grafice, romanul descrie cu un umor savuros experientele autorului ca functionar la compania fictiva de telegraf Cosmodemonic, viata tumultuoasa si exotica din cartierul Brooklyn si experimentele sale sexuale scan­daloase, dar si incercarile lui anevoioase de a-si gasi o voce ca scriitor. Indecent fara a cadea in vulgar, original si ireverentios, Tropicul Capricornului este considerat astazi una dintre cartile importante ale literaturii moderne.

 

Recenzii

„Prin romanul sau, Miller a spulberat pentru totdeauna ipocrizia morala, sociala si politica.” - The Nation

 

Despre Autor

Henry Valentine Miller (1891‑1980) s‑a nascut in Yorkville, New York, intr‑o familie de origine germana. Si‑a petrecut anii de scoala in Brooklyn, intre 1909 si 1924 a incercat sa lucreze in atelierul de croitorie al tatalui sau, a trecut prin greutati, slujbe prost platite, in medii dominate de saracie si mediocritate. Hotarit sa se apuce de scris, la treizeci de ani pleaca la Paris, unde isi petrece urmatorul deceniu.

Detaliile Produsului

Titlu Original: Tropic of Capricorn
Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 328
Editura: Polirom
Apariția: 2011
ISBN: 978-973-46-0528-6
Dimensiuni: 13 x 20 cm
Greutatea: 0.3000

Pareri