Trimisul Nostru Special

Mai multe poze

Trimisul Nostru Special
152,00 MDL (38,00 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Presedintele Romaniei isi anunta oficial prezenta la funeraliile unui mare jurnalist, mort in urma unui accident de masina. Presa il vineaza pentru declaratii, un terorist arab, pentru a-l arunca in aer.

Insa atit Antonie, trimisul special al unui ziar local, cit si teroristul Mohammad rateaza intilnirea cu presedintele, din cauza unei neintelegeri. Cei doi „vinatori” se vor intilni intr-o biserica goala (presupusul loc unde urma sa apara presedintele), unde Mohammad, cu un rucsac de dinamita in brate, navaleste, urlind: „Sariti in aer, porci occidentali!”.

Dupa ce reuseste sa-l convinga pe terorist ca romanii doar viseaza sa devina porci occidentali, Antonie se reintoarce la vinatoarea de presedinti, reusind intr-un final, sa ajunga la conferinta de presa de dupa inmormintarea marelui jurnalist. Suspectat de garzile de corp, ca ar vrea sa atenteze la viata presedintelui, este neutralizat cu un pumn in fata.

Antonie isi pierde cunostinta si un tunel oranj i se deschide in fata ochilor, prin care isi revede toata viata sa de pina acum. Si nu e o viata oarecare! De la printul unor ruine, devine un jurnalist tipic al zilelor noastre: superficial, mereu in goana dupa subiecte senzationale.
Prin ce intimplari ajunge Antonie un astfel de om? Cum e viata vazuta din redactia unui cotidian? Sint doar citeva intrebari la care naratorul romanului raspunde pe rind, prezentind destine paralele care se intretaie pe parcurs.

Despre Autor

Florin Lazarescu (n. 28 martie 1974, Doroscani – Iasi), prozator si scenarist iesean. Membru fondator si editorialist al saptaminalului Suplimentul de cultura. Coscenarist al serialului TV Animat Planet Show, difuzat de Antena 1. A debutat in 2000, cu un volum de povestiri: Cuiburi de visc (Outopos, Iasi). A mai publicat un volum in format electronic: Sase moduri de a-ti aminti un cal sau sase povestiri (Liternet, 2003) si romanul Ce se stie despre ursul panda (Polirom, 2003).

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 240
Editura: Polirom
Apariția: 2005
ISBN: 973-46-0117-2
Dimensiuni: 13 x 20 cm
Greutatea: 0.3000

Pareri