Tratat de Psihoterapii Cognitive și Comportamentale

Tratat de Psihoterapii Cognitive și Comportamentale
313,00 MDL (78,25 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Psihoterapiile cognitive si comportamentale sint prototipul demersului stiintific in psihoterapie, beneficiind de teorii fundamentate stiintific si strategii terapeutice complexe pentru promovarea sanatatii si tratamentul patologiei, validate prin studii clinice controlate.

Este si motivul pentru care sint psihoterapiile cel mai bine reprezentate la nivelul comunitatii stiintifice, cele mai raspindite in practica si preferate de casele de asigurari de sanatate. Adresat specialistilor clinicieni, cercetatorilor, studentilor de la facultatile de profil si profesionistilor in politicile publice de sanatate, volumul expune teorii si proceduri terapeutice cognitiv-comportamentale, argumentind in favoarea utilizarii acestora ca platforma de integrare in psihoterapie si de promovare a psihoterapiei ca stiinta.

Cuprins: Terapia cognitiv-comportamentala. Delimitari conceptuale si evolutie • Psihodiagnostic si evaluare clinica cognitiv-comportamentala • Relatia terapeutica cognitiv-comportamentala • Prototipul unui demers terapeutic cognitiv-comportamental • Cercetare si eficienta in terapia cognitiv-comportamentala • Noi directii si frontiere in terapia cognitiv-comportamentala 

Recenzie

”Tratatul de psihoterapii cognitive si comportamentale este o lucrare remarcabila care trebuie sa faca parte din biblioteca oricarui clinician sau cercetator. Daca ar fi sa ne ancoram in distinctia lui Francis Bacon care cu referire la carti spunea ca unele sint pentru a fi gustate, altele pentru a fi inghitite, iar altele pentru a fi mestecate si digerate, cu siguranta aceasta lucrare se inscrie in a treia categorie.” - Simona Popa, nr. 2, 2007, in Journal of cognitive and behavioral psychotherapies, vol. 7

Despre Autor 

Daniel David este profesor „Aaron T. Beck” univ. dr., seful Catedrei de Psihologie Clinica si Psihoterapie a Universitatii „Babes-Bolyai” din Cluj-Napoca, presedintele Colegiului Psihologilor din Romania, Filiala Cluj, si psiholog principal in psihologie clinica si psihoterapie. A facut studii postdoctorale in psihologie clinica si psihopatologie (incluzind hipnoza si hipnoterapie) la Mount Sinai School of Medicine din New York si a parcurs un program de formare in psihoterapii cognitive si comportamentale la Albert Ellis Institute (SUA) si Academy of Cognitive Therapy (SUA). Complementar, a facut un stagiu de pregatire in terapii dinamic-psihanalitice si umanist-existentiale la Tennessee University Psychological Clinic si in metodologia cercetarii avansate la SUNY at Binghamton (SUA).

Este director al Centrului Roman de Psihoterapie Cognitiva si Rational-Emotiva si Comportamentala, presedinte al Asociatiei Romane de Psihoterapii Cognitive si Comportamentale si al International Institute for the Advanced Studies of Psychotherapy and Applied Mental Health. In 2005 a fost consilier pe probleme de cercetare al ministrului Educatiei si Cercetarii.

De acelasi autor, la Editura Polirom au mai aparut Psihologie clinica si psihoterapie. Fundamente (2006), Metodologia cercetarii clinice. Fundamente (2006) si Tratat de psihoterapii cognitive si comportamentale (2006).

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 424
Editura: Polirom
Apariția: 2006
ISBN: 973-46-0491-0
Dimensiuni: 16 x 23,5 cm
Greutatea: 0.8000

Pareri