Tratat de Psihodiagnostic al Personalității

Tratat de Psihodiagnostic al Personalității
329,00 MDL (66,13 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Psihodiagnosticul personalitatii presupune evaluarea cu ajutorul testelor psihometrice, in scopul orientarii in cariera, al angajarii de personal, al obtinerii unor certificari, al facilitarii performantei la locul de munca sau in scoala.
 
Volumul analizeaza cele mai importante chestionare de personalitate utilizate in prezent la nivel mondial, precum si principalele instrumente validate disponibile in Romania, dintre care trei sint concepute de specialisti din centrele universitare Bucuresti, Iasi si Timisoara. Fiecare capitol prezinta istoricul metodelor de evaluare, fundamentele lor teoretice, modul de interpretare a scalelor si a scorurilor, intelegerea semnificatiilor acestora, precum si beneficiile pe care le pot oferi. 
 
Tratatul de psihodiagnostic al personalitatii se adreseaza atit studentilor la psihologie, cit si practicienilor care lucreaza in domeniu sau care doresc sa se specializeze in testarea psihologica.
 
Din cuprins: Inventarul Psihologic California (CPI) • Testul de Personalitate in 16 Factori (16 PF) • Formularul de Studiu al Personalitatii (PRF) • Chestionarele Eysenck pentru Adulti: Chestionarul de Personalitate Eysenck (EPQ-R) si Chestionarul de Impulsivitate Eysenck (IVE) • Inventarul de Personalitate Freiburg (FPI) • Inventarul de Personalitate NEO (NEO PI-R) • Inventarul NEO in Cinci Factori (NEO FFI) • Chestionarul Big Five (BFQ) • Adjectivele Big Five (BFA) • Chestionarul Nonverbal de Personalitate (NPQ) si Chestionarul Nonverbal de Personalitate in Cinci Factori (FF-NPQ) • Inventarul de Manifestare Tipologica Singer-Loomis (SL-TDI) • Chestionare autohtone de personalitate (ABCD-M, Big Five Plus, DECAS)

 

Despre Autor


 

Dragos Iliescu este profesor universitar la Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei din cadrul Universitatii din Bucuresti. Este un reputat specialist in psihologie organizationala si masurare psihologica, cu o solida activitate academica si experienta practica, avind o larga recunoastere in comunitatea internationala de specialitate. A acordat consultanta in sute de proiecte in ultimii 15 ani, in principal in domeniul resurselor umane.

Este unul dintre membrii fondatori ai grupului Psyence, specializat in servicii comerciale din aria psihologiei aplicate, a fost presedinte al Asociatiei de Psihologie Industriala si Organizationala si este viitorul presedinte (President‑Elect) al International Test Commission. Este membru al Society for Industrial and Organizational Psychology, European Association for Work and Organizational Psychology, International Association of Applied Psychology si International Society for the Scientific Study of Subjectivity, al echipelor editoriale ale revistelor Psihologia Resurselor UmaneOperant Subjectivity si Bollettino di Psicologia Applicata. Domenii de interes: psihologie aplicata (in mod special in sfera ocupationala si a resurselor umane) si evaluare psihologica (teste si testare).

Este autor si coautor a peste 80 de studii publicate in reviste si carti de specialitate si, de asemenea, autor si coautor a peste 70 de lucrari prezentate la conferinte stiintifice internationale.

Dintre lucrarile publicate, amintim: „Assessment based on personality tests”, in G. Kaur, S. Awasthy, M.K. Mandal (eds.), Psychometric Testing in Armed Forces: Issues and Challenges (in colab., 2012), „Tests in Europe: Where we are and where we should go”, International Journal of Testing (in colab., 2012), „The relationship of dangerous driving with traffic offenses: A study on an adapted measure of dangerous driving”, Accident Analysis and Prevention (in colab., 2013).

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 392
Editura: Polirom
Apariția: Noiembrie 2015
ISBN: 978-973-46-5672-1
Dimensiuni: 16 x 23,5 cm
Greutatea: 0.3000

Pareri